Πολιτική

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Σε δύο ΚΟ οι Ζουράρις - Παπαχριστόπουλος

Παραμένουν στους ΑΝΕΛ αλλά προσχώρησαν και στον ΣΥΡΙΖΑ

Μια παγκόσμια πρωτοτυπία καταγράφει από το απόγευμα της Δευτέρας το ελληνικό κοινοβούλιο, αφού δύο μέλη του, οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος «ανήκουν» σε ... δύο κοινονουλευτικές ομάδες.

Τυπικά παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Πάνου Καμμένου, διατηρώντας τον «μαγικό» αριθμό «πέντε», ουσιαστικά με τις επιστολές τους στη Βουλή, με τις οποίες ζητούν να προμετρώνται οι ψήφοι τους σ' αυτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στα νομοσχέδια που θα φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, μονιμοποιώντας επί της ουσίας την πλειοψηφία - κουρελού, που γεννήθηκε όταν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα. Τον μόνο αστερίσκο βάζει ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος δεν ψηφίζει τη συνθήκη προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Με τη στάση τους οι κύριοι Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος -μαζί με τους άλλους τέσσερις της «κουρελούς» Κατερίνα Παπακώστα, Ελενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη και Σπύρο Δανέλλη- μετεξελίσσουν την κυβέρνηση «κουρελού» σε κυβέρνηση - «κάβα», αφού άνευ όρων έξι βουλευτές έχουν «καταθέσει» τις θετικές τους ψήφους, προχωρώντας ακόμη στον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών ηθών και πρακτικών.

Ερώτημα που προκύπτει αυτή την ώρα είναι πως θα αντιδράσει ο Πάνος Καμμένος, αφού μένει επί της ουσίας μόνο με τους Κώστα Κατσίκη και Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. Ενα δεύτερο ερώτημα είναι αν θα προχωρήσει τελικά στην παραίτηση που έχει εξαγγείλει πολλάκις ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αλλά αναβάλλει - τελευταία, μάλιστα, μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που του ζήτησε να το ... καθυστερήσει. Η επιστολή του, πάντως που θέτει στη διάθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας την ψήφο του δεν δείχνει διάθεση παραίτησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ