Κοινωνία

Παίζει με τους πολίτες η κυβέρνηση: «Επικοινωνιακά κόλπα» οι αριθμοί για τη γρίπη καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Προσπάθεια να σκορπίσει τον πανικό κάνει η κυβέρνηση με τους αριθμούς για την γρίπη. Η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε τα πραγματικά στοιχεία στην δημοσιότητα.

Για «επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης» και «πλήρως πλασματικά στοιχεία για τη γρίπη», τη στιγμή που ο ιός προελαύνει στη χώρα, κάνει λόγο σε νέα ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οι υγειονομικές Αρχές της χώρας δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων καθώς δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι, όπως οι μοριακές εξετάσεις και το Rapid Test.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων από γρίπη που παρουσιάζονται αποτελούν «επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης για να κρύψει την έλλειψη εμβολίων και κονδυλίων στα νοσοκομεία για να γίνεται ο μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης. Ως εκ τούτω ο αριθμός των κρουσμάτων και θυμάτων της γρίπης που δίνει η κυβέρνηση είναι παντελώς αναξιόπιστος» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι στα νοσοκομεία επικρατούν χαώδεις συνθήκες, καθώς συνωστίζονται εκατοντάδες ασθενείς και συνοδοί, δίχως, μάλιστα, να «υπάρχουν μάσκες να μοιραστούν».

Στις κλινικές, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «επικρατεί το αδιαχώρητο. Οκτάκλινοι θααμοι γεμάτοι, γεμάτοι οι διάδρομοι με ράντζα και φορεία χωρίς να υπάρχουν μάσκες για προφύλαξη. Γι’ αυτό θερίζει η γρίπη» προσθέτουν.
Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ομοσπονδία, προκύπτει ότι «το 70% των Παθολογικών – Πνευμονολογικών περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, καθώς επίσης και οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς στις εν λόγω κλινικές, οι οποίοι λαμβάνουν μάλιστα αντιική αγωγή».

Η ΠΟΕΔΗΝ δημοσίευσε ενδεικτική λίστα που φανερώνει την απουσία μοριακών ελέγχων και Rapid Test σε μεγάλες κλινικές:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Δεν έγινε σε καμία γυναίκα ή βρέφος μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης (εκτός ΜΕΘ).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης (εκτός ΜΕΘ).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή Μοριακός έλεγχος για την ανίχνευση της γρίπης, ούτε RAPID TEST καθότι θεωρείται αναξιόπιστο από τους γιατρούς.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: Δεν έγινε σε κανένα ασθενή Μοριακός έλεγχος, ούτε RAPID TEST.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: Έχει γίνει μοριακός έλεγχος σε έξι (6) ασθενείς ενώ στις κλινικές νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς, RAPID TEST δεν γίνεται.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή που νοσηλεύεται στις κλινικές μοριακός έλεγχος για ανίχνευση της γρίπης.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έχουν αποσταλεί 15 δείγματα για μοριακό έλεγχο την τελευταία εβδομάδα και στην Παθολογική και Πνευμονολογική Κλινική αυτή τη στιγμή 22 ασθενείς λαμβάνουν αντιική αγωγή με συμπτώματα γρίπης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ