Κόσμος

Πίσω από τα κάγκελα οι εργαζόμενοι της Cumhuriyet: Επικυρώθηκαν οι ποινές τους από το Τουρκικό εφετείο

Ο Σουλτάνος συνεχίζει να επιβάλλει στην Τουρκία καθεστώς τρομοκρατίας. Στη φυλακή όποιος κατηγορείται για συμμετοχή στο κίνημα Γκιουλέν.

Τουρκικό εφετείο επικύρωσε τις ποινές που είχαν επιβληθεί σε δημοσιογράφους και στελέχη της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Cumhuriyet, όπως αναφέρει η ίδια σε άρθρο της σήμερα.

Δικαστήριο καταδίκασε πέρυσι 14 μέλη του προσωπικού της Cumhuriyet σε ποινές φυλάκισης με την κατηγορία της τρομοκρατίας και της στήριξης του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, κατηγορώντας τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί το αποτυχημένο πραξικόπημα ως πρόσχημα για να καταστείλει οποιαδήποτε αντιπολιτευόμενη φωνή.

Οι δημοσιογράφοι Καντρί Γκουρσέλ και Χακάν Καρά, ο σκιτσογράφος Μούσα Καρτ, ο δικηγόρος Μπουλέντ Ουτκού και ο λογιστής Εμρέ Ιπέρ θα επιστρέψουν στη φυλακή για να εκτίσουν το υπόλοιπο των ποινών τους, που είναι μικρότερες των πέντε ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Αντίθετα, ο διευθυντής της Cumhuriyet Μουράτ Σαμπουντσού, ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ, οι αρθρογράφοι Χικμέτ Τσετινκάγια, Αϊντίν Ενγκίν και Ορχάν Ερίντς, αλλά και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εφημερίδας Ακίν Αταλάϊ, που έχουν καταδικαστεί σε μεγαλύτερες ποινές, θα προσφύγουν σε ανώτερο δικαστήριο κατά της απόφασης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...