Υγεία

Πέντε τρόποι για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας με φυσικά υλικά

Είναι πολλοί άνθρωποι που ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα με ξηροδερμία και πιτυρίδα. Το άγχος, η διατροφή και οι κακές συνθήκες, το κρύο και άλλα, συντελούν στην επιδείνωση της; κατάστασης. Όμως και αυτές τις 5 συμβουλές, η ξηροδερμία θα γίνει παρελθόν.

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε εμπορικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος για να βελτιώσετε την υγεία της επιδερμίδας σας.

Η Christine Lopez, δερματολόγος και αντιπρόεδρος του Τμήματος Δερματολογίας στην κλινική του Cleveland στο Οχάιο, αναφέρει ότι κάποια μη συνταγογραφούμενα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις ή να αφυδατώσουν την επιδερμίδα σας.

Άλλα περιέχουν επίσης πολλά συντηρητικά.

Στην κουζίνα σας θα βρείτε φυσικά προϊόντα αντιμετώπισης της ξηροδερμίας, τα οποία οι ειδικοί αναφέρουν ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα.

Δείτε πέντε εύκολες και σπιτικές θεραπείες αντιμετώπισης της ξηροδερμίας.

Καθαριστικό προσώπου με ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο έχει καθαριστική και ενυδατική δράση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ντεμακιγιάζ, ενώ παράλληλα η επιδερμίδα θα διατηρήσει τα φυσικά της έλαια. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο στην επιδερμίδα του προσώπου και κάντε ελαφρύ μασάζ. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μία ζεστή κομπρέσα για να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας.

 

Μάσκα με αβοκάντο: Μία σπιτική μάσκα με αβοκάντο βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Ανακατέψτε μισό αβοκάντο με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε. Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και μία κουταλιά της σούπας μέλι για έξτρα ενυδάτωση.

Βρόμη: Είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του μετά το μπάνιο. Προσθέστε ένα φλιτζάνι νιφάδων βρόμης σε μπανιέρα με χλιαρό νερό και απολαύστε την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

 

Μέλι: Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας βρόμη με μία κουταλιά μέλι και λίγο νερό. Απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε το για 15-20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Ελαιόλαδο και ζάχαρη: Ο συνδυασμός ελαιόλαδου και ζάχαρης θα σας βοηθήσει να κάνετε φυσική απολέπιση. Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι ζάχαρης με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε λίγες σταγόνες λεβάντας για φυσικό άρωμα. Κάντε μασάζ στην επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας το μείγμα σε συνδυασμό με την ενυδατική κρέμα σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...