Υγεία

Ο χυμός βακκινίων μπορεί να ανακουφίσει τις αρθρώσεις στις γυναίκες με αρθρίτιδα

Οι γυναίκες που κατανάλωσαν χυμό βακκινίων για τρεις μήνες εμφάνισαν χαμηλότερα επίπεδα αντισωμάτων που προσβάλλουν τις αρθρώσεις. Η μελέτη έγινε από το University of Londrina, της Βραζιλίας. 

Τα αντιοξειδωτικά στα βακκίνια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη κάποιων από τις ανοσολογικές αντιδράσεις που προκαλούν πόνο και δυσκαμψία σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Οι συγγραφείς της μελέτης δηλώνουν: «Η παρούσα μελέτη έδειξε ότι ο χυμός των βακκινίων μειώνει τη δραστηριότητα της νόσου και επομένως έχει ευεργετικές επιδράσεις σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, παρόλο που απαιτούνται μεγαλύτερες και μακροπρόθεσμες μελέτες για να εξεταστεί οριστικά αυτό το αποτέλεσμα και να διευκρινιστούν οι σχετικοί μηχανισμοί».

Οι ερευνητές προσέλαβαν 41 γυναίκες με ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οποία επηρεάζει κυρίως τα χέρια, τα πόδια και τους καρπούς, και είναι συχνότερη στις γυναίκες. Παρακολουθήθηκαν για 90 ημέρες, ενώ 23 έπιναν μισό λίτρο χυμού βακκινίων κάθε μέρα και 18 παρέμειναν στην προηγούμενη διατροφή τους.

Τα δείγματα αίματος που ελήφθησαν από τις γυναίκες χρησιμοποιήθηκα για να μετρηθούν τα επίπεδα των anti-CCP (αντισώματα που παράγονται από ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα και προσβάλλουν τις αρθρώσεις).

Οι συμμετέχουσες στη μελέτη απάντησαν επίσης σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το πόσο πρησμένες ήταν κάθε μια από 28 αρθρώσεις τους.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nutrition, δείχνουν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν χυμό βακκινίων είχαν βελτιωμένα συμπτώματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...