Πολιτική

Ο Τσακαλώτος, ο Βενιζέλος, ο Πάπας και το… συγχωροχάρτι

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αφορμή δηλώσεις του πρώτου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει δύσκολες συνεργασίες χωρίς να εγκαταλείπει αρχές και φυσιογνωμία», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για το αν τον ανησυχεί ότι ενδεχόμενη συνεργασία με την κεντροαριστερά θα αποδυναμώσει την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «η συνεργασία της ριζοσπαστικής Αριστεράς με την Κεντροαριστερά, αλλά και με τους Πράσινους συνιστά ένα πολιτικό εγχείρημα το οποίο είναι ουσιαστικό όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η ακροδεξιά απειλή αναβιώνει σε όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Τσακαλώτος, σε σχετική ερώτηση, αναγνώρισε ότι έχει κάνει λάθη τα 3,5 χρόνια που είναι στο υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας ταυτόχρονα ένα αιχμηρό σχόλιο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Προφανώς. Άλλωστε μόνο ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Πάπας διεκδικούν το αλάθητο, αν και απ’ ό,τι διαβάζω, ο δεύτερος το ξανασκέφτεται. Το πρόβλημα δεν είναι να κάνεις λάθος. Το πρόβλημα είναι να εμμένεις σε αυτό και να μην είσαι διατεθειμένος να το παραδεχτείς και να το διορθώσεις», απάντησε στη συνέντευξη στην «Αυγή».

Απαντώντας για το αν αλλοιώθηκε η φυσιογνωμία, εξαιτίας της εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου, σημειώνει: «Κάναμε βέβαια δύσκολες και δυσάρεστες επιλογές για να βγούμε από τα Μνημόνια. Θεωρώ όμως ότι τις κάναμε χωρίς να χάσουμε την πυξίδα μας. Έτσι σήμερα είμαστε σε θέση να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας και αυτό μας κάνει όλες και όλους υπερήφανους».

Ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως σχολιάζει τη φράση του κ. Τσακαλώτου σε συνέντευξή του στην Αυγή ότι «μόνο ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Πάπας διεκδικούν το αλάθητο», σημείωσε το εξής: «Αν θέλει να ζητήσει άφεση να απευθυνθεί στον Πάπα, με εμένα θα δυσκολευθεί. Θα χρειαστεί ειλικρινή εξομολόγηση και επιτίμια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ