Εκκλησία της Ελλάδος

Ο πρίγκιπας Κάρολος στο Άγιο όρος: Ο λόγος που τον έφερε στην Ελλάδα

Μια απρόσμενη επίσκεψη από το διάδοχο του θρόνου θα δεχθεί η Ελλάδα. Ο πρίγκιπας θα συνοδεύεται από το γιο του, Πρίγκιπα Χάρι.

Τα τελευταία χρόνια ο πρίγκιπας Κάρολος συνηθίζει να επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Έτσι και φέτος, όπου αναμένεται να βρεθεί τις μέρες πριν το Πάσχα.

Οι σχέσεις του με τη Μονή Βατοπεδίου είναι στενές και τα τελευταία έξι χρόνια έχουν γίνει γνωστές τουλάχιστον τρεις επισκέψεις του, ενώ κατά άλλες πηγές έχει έρθει τουλάχιστον 10 φορές σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Όταν επισκέπτεται το Άγιο Όρος, ο πρίγκιπας Κάρολος μένει σε ένα κελί 30-40 τ.μ. το οποίο διαθέτει κρεβάτι, θρησκευτικές εικόνες, μία Καινή Διαθήκη και μια απλωταριά. Η πολυτέλεια που έχει σε σχέση με τους υπόλοιπους, φέρεται να είναι πως έχει το δικό του μπάνιο.

Όσον αφορά το πρόγραμμά του, παρότι γαλαζοαίματος, είναι άμεσα συνδεδεμένο με εκείνο των αγιορειτών μοναχών. Ξυπνά στις 6:00 το πρωί, παρακολουθεί τη θεία λειτουργία και συζητά με τους μοναχούς.

Στο παρελθόν, κάποιοι έχουν ισχυριστεί πως ο πρίγκιπας Κάρολος στο Άγιο Όρος δείχνει το ταλέντο του στη ζωγραφική, φιλοτεχνώντας μάλιστα αρκετά έργα για τους μοναχούς.

Οι σχέσεις του είναι στενές με μητροπολίτες, ενώ έχει χρηματοδοτήσει και την αναστήλωση του ναού του Αγίου Ευδοκίμου στη Μονή Βατοπεδίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ