Κόσμος

Ο λαός πεινάει και ο Μαδούρο ζει πλουσιοπάροχα! - 5 πράγματα που δεν ξέρετε για το καθεστώς

Ακόμη μια από τις πολλές ανα τον κόσμο περιπτώσεις κατά τις οποίες ο λαός πεινάει και οι πολιτικοί "τρώνε με χρυσά κουτάλια". Η τεράστια περιουσία, οι φήμες για διαφθορά και ο σπάταλος τρόπος ζωής του προκλητικού Μαδούρο.

1. Ο Μαδούρο έχει περιουσία 2 εκατ. δολαρίων, ο μισθός του όμως είναι μόλις 4.000

Σύμφωνα με το CelebrityNetWorth.com ο η καθαρή αξία του Μαδούρο ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια, όπως επιβεβαιώνεται και από άλλος πηγές.

Οι πληροφορίες φανερώνουν ότι ο Μαδούρο διεύρυνε την περιουσία του την περίοδο που διατέλεσε αρχηγός συνδικαλιστικής ένωσης. Τα τελευταία χρόνια κατηγορείται πως έχει δεχτεί πολλές δωροδοκίες από διεθνή κατασκευαστική εταιρεία.

Το νομικό πλαίσιο της Βενεζουέλας ορίζει συγκεκριμένο πόσο ως αμοιβή του προέδρου, το οποίο είναι 12 φορές ο κατώτατος μισθός, και έτσι τα μηνιαία του έσοδα ανέρχονται στις μόλις 4000.

Ο Μαδούρο, όμως δεν είναι ο μόνος πολιτικός με τόσο μεγάλη περιουσία, αφού η κόρη του πρώην μέντορα του, έχει τον τίτλο του πλουσιότερη πολίτη της Βενεζουέλας.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yWCVMPTkPeA&w=681&h=480]

2. Ο Μαδούρο ήθελε να γίνει Ροκ Σταρ όταν μεγαλώσει, κατέληξε όμως οδηγός λεωφορείων στο Καράκας.

Γεννηθείς τον Νοέμβριο του 1962 στο Καράκας, την πρωτεύουσα της χώρας, υπήρξε γιος οικογένειας της χαμηλότερης τάξης. Ο πατέρας του ήταν συνδικαλιστής.

Ο νεαρός τότε Νίκολας ονειρευόταν να γίνει μουσικός. Πρωτού όμως βρεθεί στην παρούσα θέση, εργαζόταν ως οδηγος λεωφορείων.

Ο πατέρας του οργάνωνε μια τοπική εμπορική ένωση και μέσω αυτής ο Μαδούρα σιγά σιγά ανέβηκε στην ιεραρχεία φτάνοντας να γίνει το δεξί χέρι του Τσάβεζ.

3. ΜΜΕ της Νότιας Αμερικής ισχυρίζονται ότι ξόδευε 1,8 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα για ρούχα, φαγητό και ταξίδια

Η εγκυρότητα των ΜΜΕ στην περιοχή μπορεί πράγματι να μην είναι η πιο έγκυρη, ωστόσο και να μην ανέρχεται στα τόσα εκατομμύρια το ποσό, σίγουρα ο πανίσχυρος άνδρας της Βενεζουέλα επιβάρυνε βαρύτατα τον κρατικό προϋπολογιμσό.

Το 2016, η El Mundo ισχυρίστηκε ότι ο Μαδούρο ξόδευε 1,8 εκατομμύρια δολα΄ρια την ημέρα βάσει προϋπολογισμού για φαγητό, ρούχα και έξοδα ταξιδιών.

Αυτά τα ποσά αποκαλύχθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό της Βενεζουέλα το 2014, που ανακτήθηκε από μια ομάδα με τον όνομα Traparencia de Venezuela, δηλαδή διαφάνεια στην Βενεζουέλα. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, είναι 16 φορές περισσότερα συγκριτικά με όσα ξοδεύει η Βασίλισσα Ελισάβετ.

4. Έχει δεχτεί εκατομμύρια από δωροδοκίες και συνδέεται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5B4QLKUegvM&w=632&h=356]

Ενώ ο Μαδούρο προετοιμαζόταν για τις εκλογές του 2013, σύμρφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα, ζήτησε 50.000 δολάρια από τον βραζιλιάνικο κατασκευστικο κολοσσό, Obredecht, προκειμένου να συνεχιστούν τα συμβόλαιά του στη χώρα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να είναι συνδεδεμένη με πολλά σκάνδαλα στην Λατινική Αμερική. Όσον αφορά την υπόθεση Μαδούρο η εταιρεία αντί για 50 δέχτηκε τελικά να πληρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός αυτών ο Μαδούρο έχει συνδεθεί και μεμ μια υπόθεση ξεμπλύματος μάυρου χρήματος, που αριθμούσε πολλά εκατομμύρια και είχε κέντρο το Μαϊάμι των ΗΠΑ. Παρόλαυτα η υπόθεση δεν εκδικάστηκε ποτέ.

5. Η κόρη του Ούγκο Τσάβεζ, μέντορα του Μαδούρο, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βενεζουέλα.

Η Μαρία Γκαμπριέλα Τσάβεζ, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Fox News, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο πλούσιος, αν δεν είναι πράγματι η πιο πλούσια σε όλη τη χώρα.

Η ίδια κατέχει τραπεζικούς λογαριασμούς στις Ηνωμένες Πολιτείςε και την Ανδόρα και περιουσιακά στοιχεία που αγγίζουν τα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που την εκτινάσσει στην πρώτη θέση της χώρας.

Το 2017 η Μαρία Γκαμπριέλα διορίστηκε αναπληρωτής πρέσβης της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ. Παράλληλα κατηγορείεται ότι έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο με εταιρεία ριζιού αργεντίνικων συμφερόντων, τίποτα όμως δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Ενόψει αυτής της κατηγορίας η κόρη του πρώην προέδρου ανήρτησε το εξής στο λογαριασμό της στo Instagram απευθυνόμενη στον πατέρα της: «Μιλάνε για εκατομμύρια, κληρονομιές και πλούτη… και νομίζουν πως μας προσβάλουν. Είναι τόσα απλά πλάσματα που δεν έχουν ιδέα για τα μεγαλύτερα πλούτη που πάντα μου έδινες και μου άφησες»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ