Κόσμος

Ο Ελληνας που έδιωξε την Amazon

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση στη γειτονιά μας. Η Amazon μάς γύρισε την πλάτη παίρνοντας μαζί της, τις τουλάχιστον 25.000 θέσεις εργασίας που θα προσέφερε.

Ο αντίπαλός της; Ο γερουσιαστής Μάικ Γιάνναρης που από την αρχή τάχθηκε εναντίον της πιθανής εγκατάστασης μιας εκ των πλουσιοτέρων εταιρειών του Κόσμου και είχε δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για αυτό.

Ο ελληνικής καταγωγής πολιτικός, παιδί Ελλήνων μεταναστών με σπουδές στο Χάρβαρντ, διορίστηκε στη Δημόσια Επιτροπή Ελέγχου Αρχών. Μια επιτροπή της Πολιτείας που έχει τη δύναμη να αποφασίσει για το μέλλον της περιοχής.

Ο Ελληνας πολιτικός κέρδισε αυτό που ήθελε. «Για το καλό των κατοίκων», όπως ισχυρίστηκε; ’Η για τις προσωπικές του φιλοδοξίες;

Οπως και να’ χει, μόλις η Amazon ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα εγκατασταθεί στη γειτονιά μας, ο κ. Γιάνναρης έσπευσε να καλέσει την δημοσιογραφική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Τα κανάλια και οι εφημερίδες κατέκλυσαν το γραφείο του στην Αστόρια.

Ξέχασε όμως τον «Εθνικό Κήρυκα». Την Ομογένεια. Τους Ελληνες που τόσα χρόνια τον στηρίζουν, τον ψηφίζουν και τον εμπιστεύονται.

Φθάνοντας εκεί είδα δημοσιογράφους στους διαδρόμους του γραφείου του, ξαπλωμένους στο πάτωμα να μεταδίδουν στα Μέσα που εργάζονται τις δηλώσεις του. Η γειτονιά μας ήρθε πάλι στο προσκήνιο αλλά αυτή τη φορά όχι για καλό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ