Πολιτική

Ο “αντίπαλος” των Τσίπρα-Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης καθιστά γελοία την υποψηφιότητά τους

Του Μάνου Χατζηγιάννη

“Αυτοί που βρίσκονται σε πόλεμο με τους άλλους δεν έχουν ειρήνη με τον εαυτό τους” έλεγε ο .Γουίλιαμ Χάζλιτ, Άγγλος δοκιμιογράφος & κριτικός.

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της πΓΔΜ είναι και επισήμως υποψήφιοι για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019 προτεινόμενοι από τους ηγέτες των Σοσιαλοδημοκρατών, των Πρασίνων και της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, Σκα Κέλερ και Γκάμπι Τσίμερ αντίστοιχα.

Υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης αυτοί που είναι σε ανοιχτό πόλεμο με τους λαούς τους!

Στα καθ΄ημάς ως προσβολή για τον ελληνικό λαό εκλαμβάνει όποιος δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόν τον τόπο την συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σήμερα θα αποδείξει και μια άλλη πτυχή. Το πόσο γελοία και άστοχη είναι αυτή η υποψηφιότητα κρίνοντας με βάση το ποιος είναι ο αντίπαλος των Τσίπρα-Ζάεφ για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης.

Ένας άλλος υποψήφιος για το βραβείο που ορέγονται ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Σκοπιανός ομόλογός του είναι ο Ουιγούρος ακαδημαϊκός Uyghur Ilham Tohti.

Η πρόταση της υποψηφιότητας κατατέθηκε από 13 βουλευτές των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι Marco Rubio και Bernie Senders. Ο Tohti καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη σε μια παρωδία δίκης το 2014. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουιγούροι είναι κλειδωμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για να «επαναμορφωθούν» από πολιτική άποψη.

Η πρόταση έρχεται από τις ΗΠΑ βέβαια με πολιτικό σκοπό καθότι επιχειρείται να ασκηθούν πιέσεις στην Κίνα για να σταματήσει αυτό που πολλοί αποκαλούν "γενοκτονία" των Ουιγούρων στην περιοχή του Ξινγιάνγκ.

Ο Tohti, 49 ετών, ήταν συγγραφέας, οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Minzu του Πεκίνου.

Το 2014 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υποστήριξη του αυτονομιστικού κινήματος. Στην πραγματικότητα, ο Tohti πάντα προσπαθούσε να μειώσει την ένταση στο Ξινγιάνγκ, ζητώντας από το Πεκίνο τη μείωση των οικονομικών και πολιτικών διακρίσεων εναντίον του τοπικού πληθυσμού. Κάποιοι φοβούνται ότι το Πεκίνο θέλει να πεθάνει στη φυλακή, επιφυλάσσοντά του την ίδια μοίρα με τον συγγραφέα Liu Xiaobo.

Μαρτυρίες από διάφορες πηγές αναφέρουν ότι πάνω από ένα εκατομμύριο Ουιγούροι είναι κλειδωμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για να «επαναμορφωθούν» από πολιτική άποψη. Πολλές μαρτυρίες μιλάνε για βασανιστήρια και εξωδικαστικές εκτελέσεις.

Η κινεζική κυβέρνηση συχνά δικαιολογεί τον εαυτό της λέγοντας ότι τα στρατόπεδα είναι «χώροι επαγγελματικής εκκίνησης». Οι Ουιγούροι είναι μουσουλμανική μειονότητα Τουρκμενικής καταγωγής. Οι διωγμοί εναντίον τους έχουν ενταθεί από τον Απρίλιο του 2017. Οι Ουιγούροι κατηγορούνται ότι έχουν «ισχυρές θρησκευτικές απόψεις» και «πολιτικά ανακριβείς». Είναι συχνά φυλακισμένοι ή κλειδωμένοι στα στρατόπεδα ή και σε ψυχιατρικές κλινικές, όπου τελικά οδηγούνται στην παράνοια.

Οι αρχές ελέγχουν τα τηλέφωνά τους . Οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να γιορτάσουν γιορτές όπως το Ραμαζάνι. Η διδασκαλία ξένων γλωσσών έχει απαγορευτεί . Επίσης, από το 2016, οι κάτοικοι του Xinjiang που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για διαβατήριο πρέπει να παρέχουν και DNA. Όλα στο όνομα της "εθνικής σταθερότητας"....

Σαν μια άλλη οργουελική κοινωνία.

Ο ακαδημαϊκός Uyghur Ilham Tohti, λοιπόν, αντιτάχθηκε σε όλα αυτά και κατέληξε στη φυλακή. Κι αυτός ο άνδρας προτείνεται τώρα για το Νόμπελ Ειρήνης.

Από την μια λοιπόν αυτός και από την άλλη οι πολιτικοί...”γέροι του Μάπετ Σόου”....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ