Ιστορία

Ο Ήλιος της Βεργίνας: Το διάσημο σύμβολο της Μακεδονίας (Βίντεο)

Το σύμβολο της Μακεδονικής δυναστείας. Ένα σύμβολο που συνδέεται με τον ένδοξο παρελθόν της Αρχαίας Ελλάδας.

Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς «Αστέρι της Βεργίνας«) είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες.

Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας.

Η λέξη “Μακεδονία” είναι ελληνικής προέλευσης. Ο κάτοικος της αρχαίας περιοχής “Μακεδνόν”στα αρχαία ελληνικά λεγόταν “Μακεδνός” (βλ.Ηροδότου Ιστορίαι,βιβλίο 1,56: Μακεδνός καλεόμενον).

Η ρίζα “Μακ” προέρχεται από το “μάκος” (Δωρικός τύπος του Αττικού ‘μήκος”. Άρα το “Μακεδνός”σήμαινε “ψηλός άνθρωπος”. Το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι επίσης ελληνικής προέλευσης. Το “αλεξ” είναι ένα πρόθεμα, που σημαίνει “προστάτης”. Το “ανδρος” είναι η γενική της λέξης “άνδρας”.

Δείτε στο εκπληκτικό βίντεο την ιστορία του ελληνικού συμβόλου “Ήλιος ή Αστέρι της Βεργίνας” και την αποκωδικοποίηση του.

https://www.youtube.com/watch?v=9VLkeAJRbF4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...