Πολιτική

Ο Έλληνας κουμπάρος του Σόρος...

Ένα δαιδαλώδες σύστημα σχέσεων και διακλάδωσης των κυβερνήσεων των Αλ. Τσίπρα και Γ. Παπανδρέου με τον Τζορτζ Σόρος και τον «Έλληνα κουμπάρο του», επίσης μεγαλοεπενδυτή, Στέλιο Ζαββό, έρχεται σταδιακά στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, ιδίως μετά τη διάρρηξη της κυβέρνησης συνασπισμού των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ όλα αυτά ακούγονταν και δημοσιοποιούνταν κατά περιόδους, εντούτοις χαρακτηρίζονταν fake news (ψευδείς ειδήσεις) ή επιχειρείτο η αποσιώπησή τους.

Kεντρικό πρόσωπο ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Στ. Ζαββός, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Managers Ltd, εταιρείας διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων ανάπτυξης ακινήτων και υποδομών, ο οποίος θεωρείται εκ των σημαντικών παικτών στη διεθνή σκακιέρα του χρήματος και των επαφών με κορυφαίους πανεπιστημιακούς, όπως τον Νουριέλ Ρουμπινί, τον Τζον Στίγκλιτζ ή τον Τζον Πόλσον.

Στην Ελλάδα εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, ως πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Solidarity Now Foundation, μέσω της οποίας ο κ. Σόρος διοχέτευσε στην εγχώρια αγορά μόνον το 2016 πάνω από 500 εκατ. ευρώ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

-

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...