Πολιτική

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης – Θρησκευτικό όρκο έδωσαν Μωραΐτης και Τόλκας

Ορκίστηκαν οι έξι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό Τσίπρα εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης, προσήλθαν συνοδεία πολλών συγγενών και φίλων στο προεδρικό μέγαρο όπου έγινε η ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Με θρησκευτικό όρκο ορκίσθηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης (ως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών) και Άγγελος Τόλκας, (ως Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής).

Θάνος Μωραΐτης και Αγγελος Τόλκας ορκίζονται υπουργοί με θρησκευτικό όρκο

Στη συνέχεια έδωσαν πολιτικό όρκο οι:

  • Γιώργος Κατρούγκαλος, ως Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος ήρθε κατευθείαν από το αεροδρόμιο, αφού βρίσκονταν στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ
  • Σία Αναγνωστοπούλου, ως Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών
  • Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ως Υφυπουργός Εσωτερικών

4. Κωνσταντίνος Μπάρκας, ως Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από αριστερά: Μπάρκας, Χατζηγεωργίου, Αναγνωστοπούλου και Κατρούγκαλος ορκίζονται με πολιτικό όρκοΑπό αριστερά: Μπάρκας, Χατζηγεωργίου, Αναγνωστοπούλου και Κατρούγκαλος ορκίζονται με πολιτικό όρκο

Μωραΐτης: «Στρατηγικός μας αντίπαλος ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ»

Προσερχόμενος ο Θάνος Μωραΐτης στο προεδρικό μέγαρο, δήλωσε: «Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Μια πλατιά συμμαχία με όρους σύνθεσης και μέλλοντος. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ. Στόχος να διαμορφώσουμε όρους προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη ο τόπος». Ερωτηθείς για το εάν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές απάντησε ότι θα είναι, αλλά χωρίς να διευκρινίσει σε ποια περιφέρεια.

Αναγνωστοπούλου: Πρόκληση ο καλπασμός της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

«Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός τη μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη. Ελπίζω να ανταπεξέλθω. Είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

Ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης - (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)Από αριστερά: Αγγελος Τόλκας, Γιώργος Κατρούγκαλος και Θ. Μωραΐτης - (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)Από αριστερά: Αγγελος Τόλκας, Γιώργος Κατρούγκαλος και Θ. Μωραΐτης - (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)Αγγελος Τόλκας και Θάνος Μωραΐτης - (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)Γιώργος Κατρούγκαλος και Σία Αναγνωστοπούλου - (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)Γιώργος Κατρούγκαλος και Σία Αναγνωστοπούλου - (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)Η νέα υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου - (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Συγγενείς και φίλοι των νέων υπουργών - (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)Συγγενείς και φίλοι των νέων υπουργών - (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Το παρών στην ορκωμοσία δίνουν και αρκετοί συγγενείς των νέων μελών της κυβέρνησης.

Ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης --Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣΟ Θάνος Μωραΐτης --Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣΟ Θάνος Μωραΐτης --Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣΗ Ελευθερία Χατζηγεωργίου, νέα υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ο υφ. Εργασίας Κ. ΜπάρκαςΗ Ελευθερία Χατζηγεωργίου, νέα υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ο υφ. Εργασίας Κ. ΜπάρκαςΗ Σία Αναγνωστοπούλου νέα αναπληρώτρια ΥΠΕΞ για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ