Κοινωνία

Οι γονείς των νεκρών παιδιών «απαντούν» στη διοίκηση του ΓΝ Λαμίας (βίντεο)


Οι απαντήσεις της διοίκησης του ιδρύματος εξόργισαν τις οικογένειες των δυο παιδιών που χάθηκαν, τα οποία μπορεί να πέθαναν σε άλλα νοσοκομεία (Λάρισα και Αθήνα), όμως και τα δυο διακομίστηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

 

«Δεν κατέληξε κανένα περιστατικό στο Νοσοκομείο Λαμίας όπως αναφέρετε, ούτε κατέληξε κατά την διάρκεια διακομιδής του», τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, όσο και οι υπόλοιποι συνομιλητές του, αναφερόμενοι στα δυο τραγικά περιστατικά μιας 13χρονης Ιωάννας και ενός 9χρονου.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου η Διοίκηση του ΓΝ Λαμίας υποστήριξε ότι: «Συγκεκριμένα δημοσιεύματα και τοποθετήσεις έβλαψαν αδίκως το Νοσοκομείο», που όπως πρόσθεσαν «λειτουργεί, θεραπεύει και συμβάλλει τα μέγιστα στη παροχή υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή».

Τι απαντούν όμως οι οικογένειες των δυο αδικοχαμένων παιδιών που είχαν κοινή αφετηρία το Νοσοκομείο Λαμίας;

«Δεν πήρα πειστική απάντηση»
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το νοσοκομείο Λαμίας, ούτε με τον κ. Χατζημαργαρίτη και τη Διοίκηση, ούτε είπα ποτέ ότι θέλω το νοσοκομείο να κλείσει και ότι είναι όλοι οι γιατροί άχρηστοι. Εγώ έχω πρόβλημα με τους γιατρούς που εξέτασαν την Ιωάννα στη Λαμία και την ομάδα των γιατρών που τη χειρούργησαν στη Λάρισα. Το επιχείρημα ότι δεν έκαναν πιο νωρίς ακτινογραφία είναι τουλάχιστον γελοίο, όταν για ψύλλου πήδημα, μόλις πας στα επείγοντα σου παίρνουν αίμα και σε στέλνουν για ακτινογραφία. Και φυσικά θα μπορούσαν να είχαν κάνει πιο νωρίς υπέρηχο και όχι αργά το μεσημέρι.

Θέλω, επίσης, να μας πουν ποια ήταν η στιχομυθία των γιατρών που επικοινώνησαν με τη Λάρισα, το απόγευμα όταν έφυγε η Ιωάννα από Λαμία, καθώς επίσης και τι ειπώθηκε μεταξύ των γιατρών και στην πρωινή τηλεφωνική επικοινωνία την επόμενη μέρα. Και να μας πουν τα ονόματα των γιατρών μίλησαν μεταξύ τους. Από τα όσα άκουσα χθες, δεν πήρα πειστική απάντηση, γιατί χρειάστηκε να περάσουν τόσες πολλές ώρες για να γίνει η διάγνωση, ώστε από τις 5:30 τα ξημερώματα το κορίτσι να υποφέρει και να φύγει για Λάρισα μετά τις 4 το απόγευμα;», είπε -μεταξύ άλλων- ο Ταξιάρχης Κουτσοπάνος πατέρας της 13χρονης μαθήτριας από τη Λαμία, που «έσβησε» στη Λάρισα.

«Αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων»
«Περάσαμε 18 μήνες μέσα στην απόλυτη σιωπή, περιμένοντας καρτερικά τις κρατικές υπηρεσίες να πράξουν το καθήκον τους. Αντί να ζητήσουν μια συγνώμη για τον Γολγοθά δίχως τέλος που βιώνουμε, με την απώλεια του παιδιού, χθες ακούσαμε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας τον απίστευτο ισχυρισμό ότι δεν πραγματοποιήθηκε ΕΔΕ, διότι δεν ζητήθηκε υπηρεσιακά και ο Δημήτρης είχε μεταφερθεί 4 ώρες πριν καταλήξει σε άλλο νοσοκομείο! Αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων εκτός αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση. Είναι ντροπή», ανέφερε στο LamiaReport ο Γιάννης Αργυρός, θείος του 9χρονου Δημήτρη.

Η γραπτή απάντηση της οικογένειας, αναφέρει:

«Ντρεπόμαστε για την κατάντια αυτής της χώρας! Καμία ανθρώπινη ευαισθησία! Χρειάστηκε ο θάνατος ενός ακόμη παιδιού και δεκάδες ρεπορτάζ, για να παραδεχθεί σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας πως μετά από 18 μήνες δεν έχει πραγματοποιηθεί ένορκη διοικητική εξέταση για το θάνατο του Δημήτρη διότι, όπως είπε, δεν δόθηκε η σχετική υπηρεσιακή εντολή και τυπικά το παιδί κατέληξε σε άλλο νοσοκομείο. Είναι πραγματικά ντροπή για μια ευρωπαϊκή χώρα να πεθαίνει με αυτό τον τρόπο ένα εννιάχρονο παιδί και οι κρατικές υπηρεσίες να δίνουν ρεσιτάλ αδιαφορίας, ανευθυνότητας και ολιγωρίας. Είναι μέγιστη υποκρισία να φεύγει από το νοσοκομείο ένα παιδί με πολυοργανική ανεπάρκεια και μολυσμένα όλα του τα όργανα και να ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών στους γιατρούς που το παρέλαβαν στην Αθήνα 4 ώρες πριν πάθει ανακοπή.

Σήμερα (χθες) ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι ο ίδιος μπαίνει μπροστάρης στον αγώνα των οικογενειών για δικαίωση και ότι έχουν ξεκινήσει οι σχετικές έρευνες. Λίγο αργότερα όμως ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας ξεκαθάρισε ότι έχει δεν καν ξεκινήσει ΕΔΕ για την συγκεκριμένη υπόθεση. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι κάποιοι δεν θέλουν και δεν ενδιαφέρονται να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Περιμένουμε άμεσα τις ενέργειες του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας» σημειώνει η οικογένεια του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου σε γραπτή της ανακοίνωση.

Εξάλλου, η οικογένεια του Δημήτρη, στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου, σημειώνει ότι μόλις το παιδί μεταφέρθηκε από το γενικό νοσοκομείο Λαμίας στην Αθήνα και στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”, μπήκε αμέσως στη ΜΕΘ, όπου «η Διευθύντρια της ΜΕΘ κυρία Μπόνου μας ενημέρωσε ότι το παιδί είχε ήδη πολυοργανική ανεπάρκεια».

Δείτε βίντεο με κάποιες από τις απαντήσεις που δόθηκαν από τη διοίκηση του ΓΝ Λαμίας:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...