Κοινωνία

Ξήλωσε» τα πάντα η Χιόνη στα Χανιά: Όλοι οι δρόμοι πρέπει να γίνουν από την αρχή – Πάνω από 50 εκατομμύρια η ζημιά! (βίντεο)


Μετρούν πληγές από τη Χιόνη στην Κρήτη. Πάνω από 50 εκατομμύρια το κόστος των ζημιών από την κακοκαιρία στα Χανιά. Χιλιάδες χιλιόμετρα οδικού δικτύου πρέπει να κατασκευαστούν από την αρχή.
«Οι ζημιές υπολογίζονται πάνω από τα 50 εκατομμύρια και στο επαρχιακό δίκτυο και στο αγροτικό δίκτυο και στο δημοτικό δίκτυο. Τα μεγάλα προβλήματα είναι στα Χανιά. Έχουν φύγει τελείως οι δρόμοι, πρέπει να κατασκευαστούν από την αρχή. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι στο δήμο Πλατανιά και στον δήμο Κισσάμου. Πρέπει να κατασκευάσουμε από την αρχή όλους τους δρόμους, πρόκειται για δεκάδες χιλιόμετρα οδικού δικτύου» δήλωσε στο Newsit.gr ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.


φωτογραφία από Χανιώτικα Νέα
«Επισκεφτήκαμε χθες τις πληγείσες περιοχές. Εκτός από τους δρόμους υπάρχουν τεράστιες κατολισθήσεις που δημιουργούν προβλήματα και σε σπίτια, των οποίων οι κάτοικοι έχουν φύγει. Υπάρχουν προβλήματα και σε γέφυρες.

Μέσα σε λίγες μέρες έπεσαν 300 χιλιοστά νερού, όσα, δηλαδή, έπεσαν όλο τον προηγούμενο χρόνο. Προσπαθούμε με τους δημάρχους και εθελοντές, αλλά και τα συνεργεία μας να ανοίξουμε τους δρόμους για να υπάρξει πρόσβαση στους οικισμούς» καταλήγει ο κ. Αρναουτάκης.

Οι δήμοι Χανιών, Πλατανιά, Κισσάμου, Σφακίων, Αποκορώνου και Σελίνου έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε πλάνα από τις πληγείσες περιοχές
https://www.youtube.com/embed/WYUV2v_-dfI
https://www.youtube.com/embed/sJkdc7lFiXU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...