Κόσμος

Νόμιζε ότι βρήκε ένα αρχαίο κειμήλιο αλλά κατατρόμαξε όταν έμαθε τι ήταν πραγματικά (βίντεο)


Όταν ο Li Wenhua μπήκε στον οπωρώνα με τα εσπεριδοειδή του, ένα πρωί του Νοεμβρίου του 2016, ήταν απίθανο να περιμένει κάτι άλλο από μια καθημερινή δουλειά.

Ο Κινέζος αγρότης διέμενε λίγο έξω από το Chengdu, στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου ο υγρός αέρας μπορεί να κάνει τους χειμώνες αρκετά δυσάρεστους.

Ο Λι ήταν ένας συνηθισμένος αγρότης. Το επώνυμό του είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα στην Κίνα. Αν και αυτό έχει προέλευση από κάποιον αυτοκράτορα, κατά τη διάρκεια της επιφανούς δυναστείας των Τανγκ, ο ίδιος ο Λι δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάποια μακρινή συγγένεια.

Εκείνο που ενδιέφερε τον Λι, ήταν η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών του, καθώς οι σκέψεις του επικεντρώνονταν στην προσπάθεια εξασφάλισης ενός «δυνατού» πορτοκαλεώνα.

Εκείνη την χρονιά, οι οπωρώνες σε ολόκληρη την Κίνα είχαν πληγεί από ασθένειες εσπεριδοειδών, μειώνοντας τις αναμενόμενες αποδόσεις τους.

Αλλά, εκείνο το πρωινό, καθώς περπατούσε μέσα στον οπωρώνα του, «σκόνταψε» σε μία παράξενη ανακάλυψη.

Βρήκε κάτι που στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ένα αρχαίο κειμήλιο, κάποιο τεχνούργημα που ίσως προερχόταν από τις μακρινές αυτοκρατορίες.

Η πρώτη του σκέψη φαίνεται πως ήταν ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο, αν το πουλούσε, θα έβγαζε αρκετά λεφτά που θα βελτίωνε την περιουσία του, αλλά και την υγεία των δέντρων του.

Δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Πολύ σύντομα, όμως, διαπίστωσε πως δεν ήταν αυτό που πίστεψε αρχικά, αλλά ένα είδος σπάνιας αράχνης και πραγματικά κατατρόμαξε αφού πρώτη φορά έβλεπε κάτι τέτοιο, ούτε γνώριζε τους κινδύνους που μπορεί να έκρυβε.

Το ένστικτο αυτοσυντήρησης και η αδρεναλίνη του χτυπούσαν κόκκινο συνεγερμό.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές