Περιβάλλον

Να γιατί δεν πρέπει να παίζεις με τα… γατόψαρα - Προσοχή! Σκληρές εικόνες

Κανείς δε μπορει να ξεχάσει την οδυνηρή (κυριολεκτικά) είδηση για τη γυναίκα στη Βραζιλία η οποία αναγκάσθηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση προκειμένου να αφαιρεθεί ένα γατόψαρο, το οποίο είχε καρφωθεί στο στομάχι της, καθώς κολυμπούσε στην ακτή Ιτανχαέμ του Σάο Παολο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου το ψάρι και τα αγκάθια του αφαιρέθηκαν από το σώμα της με χειρουργική επέμβαση, όπως έγραψε στο Facebook ο νοσοκόμος του ασθενοφόρου που τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

«Πονούσε πολύ. Σε γενικές γραμμές αντιμετωπίζουμε περιστατικά όπου λουόμενοι τραυματίζονται πατώντας αιχμηρά όστρακα ή κόβουν τα δάχτυλα τους κατά την επαφή μαζί τους, αλλά ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω δει ανάλογο περιστατικό».

Παρόλα αυτά, ένα βίντεο από το 2015 απεικονίζει ένα γατόψαρο να σφηνώνει στο μηρό μιας γυναίκας, όταν η φίλη της κραδαίνοντας το, προσπάθησε να την τρομάξει.

https://youtu.be/p3RdUYIKgJc

Τα αγκάθια των γατόψαρων τσιμπούν και «κλειδώνουν» όταν το ψάρι αισθανθεί ότι βρίσκεται υπό απειλή. Τα αγκάθια είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από τη σάρκα χωρίς να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ