Αθλητισμός

«Μπείτε» συνοδηγός στη Ferrari 812 Superfast και απολαύστε έναν συναρπαστικό γύρο στο Nürburgring (βίντεο)

Το γερμανικό περιοδικό Sport Auto εδώ και χρόνια κάνει τα “Supertest” του στη θρυλική Nordschleife, χρονομετρώντας supercars με σπεσιαλίστες της πίστας στο τιμόνι.

Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιεί τον 37χρονο Christian Gebhardt, που είναι χρόνια οδηγός αγώνων, έχοντας μεταξύ άλλων πάρει τη νίκη πέρσι στις 24 Ώρες του Nürburgring, στην κατηγορία SP8T με μια Mercedes-AMG GT. Περιττό να πούμε δηλαδή πόσο καλά ξέρει την πίστα.

Από την άλλη, η προσπάθεια του Sport Auto μπορεί μεν να είναι σοβαρή, όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα εργοστασιακό time attack όπως αυτό της Lamborghini που κρατάει το ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής από πέρσι με την Aventador SVJ. Η Lambo είχε γυρίσει την πίστα των 20,6 km σε 6’ 44” 97, ενώ ο χρόνος του Gebhardt με την 812 Superfast ήταν 7’ 27” 48.

Τεράστια διαφορά, όμως αν θέλουμε να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα πρέπει να συγκρίνουμε την επίδοση της Ferrari με εκείνες που είχε πετύχει ο ίδιος οδηγός, σε ανάλογες συνθήκες και με τα ίδια (Pirelli P Zero Corsa) ή παραπλήσια λάστιχα. Έτσι, θα πούμε πως ο χρόνος της 812 είναι συγκρίσιμος με το 7’ 28” που είχε γράψει το 2016 ο Gebhardt για το Sport Auto με μια Lamborghini Huracán LP 610-4 και λάστιχα Pirelli P Zero Trofeo R. Ίδιο χρόνο, 7’ 28”, είχε σημειώσει επίσης ο Horst von Saurma του Sport Auto το 2011 με μια McLaren MP4-12C (Pirelli P Zero Corsa) και ο Walter Rõhrl με μια Porsche Carrera GT παλιά, το 2004.

Με άλλα λόγια, ο χρόνος της 812 Superfast δεν είναι κάτι το εκπληκτικό, όμως ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα μπροστομήχανο GT που δεν είναι φτιαγμένο για πίστα και έχουμε διαπιστώσει από πρώτο χέρι (βλ. video εδώ) ότι είναι δύσκολο στη γρήγορη οδήγηση. Και στο κάτω-κάτω, ευχαρίστως θυσιάζουμε μερικά δευτερόλεπτα αν είναι να απολαμβάνουμε μια τέτοια μουσική από τον 6,5λιτρο V12…

drive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ