Διατροφή

Μικρόβια: Ποια καθημερινή συνήθεια τα αναπτύσσει πιο γρήγορα

Μικρόβια: Πολλές φορές το κάνουμε λίγες όμως το καταλαβαίνουμε.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ερχόμαστε σε επαφή με χιλιάδες αντικείμενα, με ανθρώπους, με μικρόβια τα οποία δε βλέπουμε κι άρα δεν είναι ορατή η ύπαρξή τους.

Αυτή η συνήθεια που είναι δύσκολο για τον καθένας μας να τη σταματήσει είναι το άγγιγμα τον χεριών μας σε διάφορα σημεία του σώματός μας που είναι πιο εκτεθειμένα στα μικρόβια.

Μικρόβια: Ποιος είναι ο βασικός κανόνας προφύλαξης.

Αυτό που χρειάζεται λοιπόν να κάνεις είναι να πλένεις τα χέρια σου συχνά για να προστατεύεις τον εαυτό σου από ό,τι μολυσματικό κυκλοφορεί εκεί έξω ειδικά αυτή την εποχή.

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς κανόνες προφύλαξης από ιώσεις, κρυολογήματα και όλες αυτές τις ταλαίπωρες καταστάσεις.

Ωστόσο, το πλύσιμο δεν είναι το μόνο που πρέπει να έχεις κατά νου όσον αφορά στα χέρια σου και τη μετάδοση μικροβίων, τα οποία ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι 2 ώρες ή και περισσότερο.

Υπάρχει και κάτι άλλο που σχετίζεται με αυτά και που ασυναίσθητα επαναλαμβάνεις συνεχώς.

Πολλές φορές νομίζουμε πως μονάχα με το πλύσιμο των χεριών μας έχουμε απαλλαχτεί από τα μυριάδες μικρόβια που υπάρχουν, αυτό, όμως είναι λάθος.

Τα μικρόβια επιστρέφουν όταν ακουμπάς συνέχεια τα χέρια σου στο πρόσωπό σου, στο πηγούνι σου, στη μύτη σου, στο στόμα σου, στο κούτελό σου.Πολλές οι επιλογές, αμέτρητα τα μικρόβια.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε που βρίσκονται και αναπτύσσονται τα μικρόβια:

  • Στα δάχτυλα που έχουν πιάσει άλλα δάχτυλα
  • πληκτρολόγια, χερούλια, κινητά
  • τρόφιμα
  • στις χειραψίες
  • στα χερούλια του αυτοκινήτου, στο χερούλι της πόρτας και πόσα ακόμα αντικείμενα, τα οποία με εξαιρετική άνεση σου μεταδίδουν απλόχε ό,τι βακτήριο και λοιπό μικροοργανισμό.

Η μύτη και το στόμα είναι οι διαβάσεις της αναπνοής, καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο εύκολα πιάνεις το μικρόβιο.

Τα μάτια εξίσου ευαίσθητα σε ερεθισμούς, άσε που το συχνό τρίψιμο με την πάροδο του χρόνου επιβαρύνει μαύρους κύκλους και ρυτίδες.

Όλο αυτό μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό, όμως, δεν είναι, είναι η αλήθεια.

Τα χέρια που πιάνουν το πρόσωπο, πέρα από τα παθογόνα μικρόβια που φέρνουν στο πρόσωπό σου οδηγώντας σε ακμή και μολύνσεις.

Γι’ αυτό όσο κι αν σε τρομάζουν οι άνθρωποι εκεί έξω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...