Ελληνοτουρκικά

Μια νέα «περίεργη» τοποθέτηση έκανε ο μουσουλμάνος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης (βίντεο)


Μια νέα “περίεργη” τοποθέτηση έκανε ο μουσουλμάνος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και Πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα τούρκικα”, ο Δαγκλή Γιασάρ.

Μετά την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ πριν λίγες ημέρες, όταν δεν τάχθηκε απλά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά έκανε κάτι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, αφού έγραψε στην προσωπική του σελίδα πως είναι φυσικό ο Τούρκος κάτοικος της Αδριανούπολης να δηλώνει… Θρακιώτης, μια νέα άποψη του ίσως να εντάσσεται στην ίδια κατηγορία. Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες ο κ.Γιασάρ ταξίδεψε στο Κίτζιγκεν της Γερμανίας και συναντήθηκε με πολλούς μουσουλμάνους συμπολίτες του από την Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι ζουν και εργάζονται εκεί. Ανέβασε λοιπόν ένα βίντεο με διάφορες στιγμές από την παρουσία του και το συνόδεψε με κάποια σχόλια. Η φράση που προκαλεί ερωτηματικά, είναι: “Κατάλαβα ότι δεν έχω το δικαίωμα να είμαι απελπισμένος για το μέλλον του έθνους μας”.

-ΠΡΟΚΛΗΣΗ μουσουλμάνου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Λαμπάκη: “Εντελώς φυσικά ο γείτονας κάτοικος Αδριανούπολης δηλώνει Θρακιώτης”!!!

Επειδή αναφέρεται σε Αλεξανδρουπολίτες, που όπως και ο ίδιος είναι Έλληνες πολίτες, προφανώς θα εννοεί το ελληνικό έθνος. Αυτό σκέφτεται ο καθένας. Άλλωστε στην Ελλάδα, με βάση την Συνθήκη της Λωζάννης, υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα και τίποτε άλλο. Όταν λοιπόν ο μουσουλμάνος δάσκαλος αναφέρει πως δεν μπορεί να είναι απελπισμένος για το μέλλον του έθνους τους, αυτό δεν εννοεί ή μήπως κάτι άλλο;

Η ακριβής μετάφραση της τοποθέτησης του είναι:

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

“Συγχαίρω από καρδιάς τους Αλεξανδρουπολίτες φίλους μου που ζουν στο Κitzingen . Είναι σε απίστευτα μεγάλο βαθμό ο σεβασμός και εκτίμηση που υπάρχει μεταξύ τους. Εμένα με φιλοξένησαν έτσι και αισθάνθηκα υπερήφανος που είμαι Αλεξανδρουπολίτης. Συγκινήθηκα και αισθάνθηκα ευτυχία.

Κατάλαβα ότι δεν έχω το δικαίωμα να είμαι απελπισμένος για το μέλλον του έθνους μας. Παρ΄ όλο του δεν έγινε κάποιος σχεδιασμός, σε μικρό χρονικό διάστημα συγκέντρωσαν 1200 ευρώ και τα δώρισαν στο σύλλογο μας. Αυτά τα χρήματα θα βοηθήσουν να καλύψουμε τις σημαντικές ανάγκες μας, αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό για μένα είναι θαυμάζω την εντιμότητα των ομοεθνών μου . Πήρα το μάθημα τι σημαίνει Αλεξανδρουπολίτης”.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, να πάρει θέση για τις

τοποθετήσεις του υποψήφιου δημοτικού του συμβούλου

Κι επειδή σήμερα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση νέων υποψηφίων της παράταξης του “Πόλη και Πολίτες”, θα πρέπει να πάρει ΑΜΕΣΑ θέση για τις τοποθετήσεις του υποψήφιου δημοτικού του συμβούλου Δαγκλή Γιασάρ. Με όλα αυτά τα τόσο ευαίσθητα εθνικά θέματα, δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν στον Έβρο και την Θράκη γενικότερα.

Συμφωνεί ότι οι Τούρκοι της Αδριανούπολης είναι φυσικό να δηλώνουν Θρακιώτες;
Σε ποιο έθνος πιστεύει πως αναφέρεται ο κ.Γιασάρ για τον εαυτό του και τους άλλους Αλεξανδρουπολίτες μουσουλμάνους που μένουν στην Γερμανία ως μετανάστες με την φράση που επισημάναμε ο υποψήφιος του; Προφανώς στο ελληνικό, μια και δεν υπάρχει άλλο έθνος στην ελληνική επικράτεια ή σε κάποιο άλλο.
Απαιτείται μια ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ.Λαμπάκη, για να γνωρίζει ο κόσμος του δήμου Αλεξανδρούπολης τις απόψεις του, τώρα που πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές.
Αντί να βάζει κάτι ανυπόληπτα, αστεία blog που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα για να τον στηρίζουν και τα οποία πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Δαγκλή Γιασάρ και τα όσα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ δήλωσε μετά τις επισημάνσεις μας, οι οποίες μάλιστα αναδημοσιεύτηκαν από πάρα πολλές μεγάλες ιστοσελίδες των Αθηνών, να μας πει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τέτοιες απόψεις.

Απλά να θυμίσουμε πάντως, ότι το 2011 στην Κωνσταντινούπολη, ο κ.Λαμπάκης είχε χαρακτηρίσει τους εκεί Τούρκους… Θρακιώτες, λέγοντας το χαρακτηριστικό: “Δεν επιτρέπεται Θρακιώτες όπως εσείς!!! να μην ξέρετε την άλλη γωνιά της Θράκης. Την Δυτική Θράκη”.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
https://www.youtube.com/embed/BqqjlM2fKyI

.evros-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...