Εκκλησία

Μεταφέρθηκε από το Κίεβο ο Εφραίμ σε κλινική του εξωτερικού

Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ,  ηγούμενος του αγιορείτικου μοναστηριού του Βατοπαιδίου, μίλησε με αρκετούς ιεράρχες της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στο τηλέφωνο χθες αναρρώνοντας σε κλινική στο Κίεβο. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι εξ αυτών προσπάθησαν να τον επισκεφθούν στην κλινική, αλλά παρεμποδίστηκαν από την Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας.

Ο ηγούμενος έφθασε στο Κίεβο προχθές για να παρευρεθεί στην ενθρόνιση του Επιφάνιου αλλά υπέστη καρδιακή προσβολή αμέσως μετά την άφιξη. Ο αγιορείτης ηγούμενος έχει ιστορικό καρδιακών προβλημάτων, έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή και στο παρελθόν και του έχει τοποθετηθεί "μπαλονάκι".

Χθες ο Εφραίμ αναχώρησε από την Ουκρανία για να συνεχίσει τη θεραπεία σε κλινική του εξωτερικού.

Γράμμα συμπαθείας και συμπαραστάσεως  έστειλε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης προς τον ασθενούντα Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

Συγκεκριμένα ανακοίνωση του Φαναρίου αναφέρει:

Τις θερμές ευχές του για ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με επιστολή του, στον Αρχιμ.Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Κιέβου κατόπιν έντονης αδιαθεσίας. Ο Αρχιμ.Εφραίμ βρίσκεται στο Κίεβο ως μέλος της τετραμελούς Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας, που θα συμμετάσχει στην αυριανή ενθρόνιση του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές