Πολιτική

Μανιάτης: Μπράβο στην Κύπρο, ντροπή στον Τσίπρα που υπονομεύει τις εξορύξεις στην Ελλάδα

Συγχαρητήρια στην Κύπρο αλλά και ντροπή στον Αλέξη Τσίπρα λέει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης εξηγεί ότι ExxonMobil  εδώ και 2 χρόνια, έχει ζητήσει μαζί με τη γαλλική Total και τα ΕΛΠΕ τα 2 θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης, σε περιοχή που έχει προκηρυχθεί από το 2014. Ωστόσο, όπως λέει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ «η αδιάφορη και ανίκανη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τους έχει ακόμα στο περίμενε, χωρίς να έχει φέρει καμία σύμβαση για κύρωση στη Βουλή και γι’ αυτό έχουν εκφράσει πολλές φορές δημόσια, τη δυσαρέσκειά τους».

Ο Γιάννης Μανιάτης υποστηρίζει ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις κομματικών στελεχών του κι επαγγελματιών διαφωνούντων σε περιοχές που είχαμε αναθέσει από το 2014».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Ποσότητα 5-8 δις κυβ. μέτρα ανακαλύφθηκε στο οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ από τον ενεργειακό κολοσσό ExxonMobil.  Μπράβο στην Κύπρο για την ανακάλυψη του μεγαλύτερου από τα 3 κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ. Ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως «καταπληκτικό» κι εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και για άλλα κοιτάσματα στο οικόπεδο 10.

Η ExxonMobil είναι ο ίδιος κολοσσός που εδώ και 2 χρόνια, έχει ζητήσει μαζί με τη γαλλική Total και τα ΕΛΠΕ τα 2 θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης, σε περιοχή που είχαμε προκηρύξει από το 2014. Η αδιάφορη και ανίκανη κυβέρνηση του Α. Τσίπρα, τους έχει ακόμα στο περίμενε, χωρίς να έχει φέρει καμία σύμβαση για κύρωση στη Βουλή και γι’ αυτό έχουν εκφράσει πολλές φορές δημόσια, τη δυσαρέσκειά τους. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις κομματικών στελεχών του κι επαγγελματιών διαφωνούντων σε περιοχές που είχαμε αναθέσει από το 2014.

Τη στιγμή που η Κύπρος ανακαλύπτει θησαυρούς υδρογονανθράκων που εξασφαλίζουν το οικονομικό της μέλλον, ο Α. Τσίπρας και οι υπουργοί του αντί να προχωρήσουν σε κυρώσεις έτοιμων συμβάσεων και νέες προκηρύξεις οικοπέδων, καθυστερούν τραγικά κι ασχολούνται με τις δήθεν γέφυρες προς κεντροαριστερά, από ανυπόληπτους πολιτικούς γυρολόγους.

Φτάνει πια. Ντροπή! Υπονομεύετε το μέλλον της χώρας. Παραιτηθείτε»!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ