Κόσμος

Μέι: Δεν πρέπει να αγνοήσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit

Αποφασισμένη να ολοκληρώσει το Brexit δείχνει η Τερέζα Μέι, που διαμηνύει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνει «απολύτως» επικεντρωμένη στο να φέρει σε πέρας την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. 

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί, καθώς η Μέι προσπαθεί να πετύχει αλλαγές στη συμφωνία με την ΕΕ, πριν τις θέσει ξανά σε ψηφοφορία. Εάν και πάλι η συμφωνία απορριφθεί, τότε η Μέι καλείται είτε να προχωρήσει σε αναβολή του Brexit ή να προχωρήσει σε άτακτη αποχώρηση. 

Μιλώντας σε μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ φτάνουν στο τέλος τους, η Μέι τόνισε ότι «το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χάσουμε την εστίασή μας».

«Δεν θα πρέπει και δεν πρόκειται να αγνοήσω τη μεγαλύτερη δημοκρατική άσκηση στην Ιστορία της χώρας μας. Στα τελευταία στάδια της διαδικασίας το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χάσουμε την εστίασή μας», πρόσθεσε.

Ανταρσία τριών υπουργών 

Ήδη χθες Σάββατο τρεις υπουργοί της κυβέρνησης – ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ, η υπουργός Εργασίας Άμπερ Ραντ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκοκ—έγραψαν σε άρθρο τους στην εφημερίδα Daily Mail ότι στην περίπτωση που δεν εγκριθεί εγκαίρως από το κοινοβούλιο μια συμφωνία διαζυγίου με την ΕΕ, θα στηρίξουν την πρόταση για αναβολή του Brexit.

Η Μέι έχει δεσμευθεί ότι αν δεν καταφέρει να φέρει στο κοινοβούλιο μια αναθεωρημένη συμφωνία ως τις 27 Φεβρουαρίου, το κοινοβούλιο θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

Αναφορικά με την παραίτηση τριών φιλοευρωπαϊστών βουλευτών των Συντηρητικών, που εντάχθηκαν στην ομάδα των Ανεξάρτητων, η Βρετανίδα πρωθυπουργός σχολίασε: «Κανείς δεν αγανακτεί περισσότερο από εμένα όταν κάποιοι ψηφίζουν αντίθετα με τη γραμμή του κόμματος (…) όμως δεν είμαστε ένα κόμμα διώξεων και αντιποίνων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...