Οπλικά συστήματα

Λεμεσός: Το αντιτορπιλικό Μακφόλ του 6ου Αμερικανικού στόλου κάνει αισθητή την παρουσία του στην Κύπρο (Βίντεο)

Μία στάση ρουτίνας πραγματοποίησε το αντιτορπιλικό Μακφόλ του 6ου Αμερικανικού στόλου στην Κύπρο προκαλώντας τον εντυπωσιασμό για το μέγεθος και τις δυνατότητές του.

Του Νεκτάριου Μαρκέτου

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν ενισχύσει σημαντικά την παρουσία τους στη Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες, αναπτύσσοντας αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, οι Αμερικανοί αξιωματικοί υποστήριξαν πως η στάση τους στο λιμάνι της Λεμεσού ήταν θέμα ρουτίνας. και στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης.

Τα όπλα του Mcfaul είναι οι κεραίες του, μέσα σε έναν χώρο που έβριθε καλωδιώσεων, ενώ στο βάθος ήταν σε θέα το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

Λοχαγός Ντεϊβοντ Σαϊμπλ, Αξιωματικός Επιχειρήσεων
"Εδώ είναι το κατάστρωμα πτήσεων. Εδώ συνήθως προσγειώνονται αεροσκάφη τύπου MH60, …. και άλλα συμμαχικά αεροσκάφη ακόμα. Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που διεξάγονται εδώ, στο κατάστρωμα πτήσεων. Στο κατάστρωμα πυραύλων, είναι αυτονόητο τι συμβαίνει. Πολλές από τις αμυντικές μας δυνατότητες φυλάσσονται σε αυτή την περιοχή."

Το πλήρωμα του Μακφολ ξεπερνά τα 300 άτομα. Πρόκειται για ένα πλοίο με εξελιγμένης τεχνολογίας οπλικό σύστημα. Έχει την υποδομή για άμεση απώθηση εχθρικών πυρών που προέρχονται από υποβρύχια, πλοία ή αεροσκάφη. Είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Κρουζ και το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis (Εγγύς), ενώ έχει και αντιδορυφορική ικανότητα.

Το συγκεκριμένο αντιτορπιλικό μπορεί να διεξάγει ποικίλες επιχειρήσεις, από ειρηνευτική παρουσία και διαχείριση κρίσεων μέχρι θαλάσσιο έλεγχο και προβολή ισχύος, σύμφωνα με το alphanews.live.

Νωρίτερα αντιπροσωπεία από το πλήρωμα του αντιτορπιλικού επισκέφθηκε το Ίδρυμα Άγιος Στέφανος στη Λεμεσό.

https://www.youtube.com/watch?v=yKJnDYWjKcI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...