Πολιτική

Λεβέντης: Δεν αποκλείω εκλογές τον Απρίλιο με τα ρουσφετάκια που φέρνουν στη Βουλή

Για ενδεχόμενο εκλογών τον Απρίλιο έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Βασίλης Λεβέντης μολονότι χαρακτήρισε λογικό το σενάριο να στηθούν κάλπες τον Μάιο.

«Πράγματι είναι λογικό ο Μάιος για εκλογές. Δεν αποκλείω να προκηρύξουν εκλογές τον Μάρτιο για Απρίλιο γιατί βλέπω μεγάλη σπουδή για θέματα που λένε οτί είναι εκκρεμότητες, κάτι ρουσφετάκια που θέλουν να περάσουν. Ο Τσίπρας δεν λέει ότι τώρα θα περάσουμε τα ευχάριστα;» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι «πού να ξέρω τι παράνοια κρύβεται στο κεφάλι του Τσίπρα; Ένας άνθρωπος που μιλά για Οκτώβρη ενώ η κυβέρνηση είναι μαλλιαρή, μπορεί να τραβήξεί μέχρι τότε στηριγμένη σε διάσπαρτους βουλευτές;».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο επίσης για κίνδυνο «κουρέματος» καταθέσεων μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη. «Προωθούν τις 120 δόσεις που βγήκε ο Δραγασάκης και είπε ότι με τις τράπεζες μπορεί να χάσει τα λεφτά του ο κόσμος. Από τη μια η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο και από την άλλη ο Δραγασάκης το αυτοτορπίλισε. Ό,τι κίνδυνος υπάρξει τώρα θα υπάρξει για τις καταθέσεις. Κανείς δεν θα δώσει χείρα βοηθείας. Το μόνο που μπορεί να υππάρξει είναι ένα κούρεμα 20-30% των καταθέσεων για να λύσει το θέμα των κόκκινων δανείων».

«Αυτό είναι έγκλημα, θα γυρίσει την Ελλάδα 10 χρόνια πίσω» τόνισε ο κ. Λεβέντης. Επισημάνε, μάλιστα, ότι στο EuroWorking Group (σ.σ. την Πέμπτη) «έκρουσαν το καμπανάκι κινδύνου για επιστροφή στην ανεξέλεγκτη κατάσταση του 2009. Αμά δείτε τα νομοσχέδια είναι όλο έξοδα».

Όσον αφορά τον Πάνο Καμμένο και τη στάση του στη Βουλή από εδώ και πέρα αναρωτήθηκε «ο Καμμένος τι να εκβιάσει; Το έχασε το παιχνίδι. Μπορούσε να εμποδίσει πριν να πάει ο Τσίπρας στις Πρέσπες. Άλλο αν έχει υπόψη του σκάνδαλα που έγιναν. Αυτό δεν το αποκλείω αλλά να εκβιάσει με τους βουλευτές που του έμειναν δεν το βλέπω».

Ωστόσο ειπε ότι «δεν έχω αντίρρηση να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής. Τώρα έγινε γνωστό ότι ο 5ος βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρέπει να είναι από το ίδιο κόμμα εκλεγμένος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...