Κοινωνία

Λάρισα: Παραδόθηκε μία από εικόνες μεγάλης αξίας που φέρεται ότι έκλεψε ο πρώην ιερέας

Παραδόθηκε η μία από τις εικόνες που φέρεται να έκλεψε ο πρώην ιερέας. Συγγενικό του πρόσωπο την παρέδωσε το αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου.

Στο αστυνομικό τμήμα παραδόθηκε μια από τις μεγάλης αξίας εικόνες που φέρεται να έκλεψε από το μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης ο πρώην ιερέας, ο οποίος θεωρείται υπαίτιος και για έλλειμμα περίπου 140.000 ευρώ.

Η εικόνα της Γεννήσεως, την επιστροφή της οποίας είχε θέσει ως πρωταρχικό στόχο ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος παραδόθηκε από συγγενή του πρώην ιερέα και πιστοποιήθηκε από ειδικούς της Μητρόπολης ότι είναι η γνήσια. Στο μεταξύ, ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής του οικονομικού σκανδάλου πιθανολογείται ότι έχει αποσχηματιστεί και έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Το συγγενικό του πρόσωπο φέρεται ότι παρέδωσε και το κλειδί του διαμερίσματος της εκκλησίας στο οποίο διέμενε ο φυγάς, όπου βρέθηκαν κάποιες εικόνες, όχι όμως αυτές που έχουν μεγάλη αξία. Μάλιστα, δεν υπήρχαν έπιπλα και συσκευές, πράγμα που δείχνει σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ότι είχε προετοιμάσει την φυγή του.

Η υπόθεση, για την οποία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, είχε εκραγεί σαν βόμβα στον Τύρναβο τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε, ο ιερέας έπαψε να ιερουργεί στην Παναγία Φανερωμένη, ενημέρωσε ότι αποσχηματίζεται, σταμάτησε να πληρώνεται και αντικαταστάθηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...