Κοινωνία

Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Τα «λουλούδια» και το «αλβανικό ψωμί» - Κατηγορούμενοι ο παρουσιαστής Θ. Γεωργαντάς και η ηθοποιός Δ. Ματσούκα (βίντεο)

Συνθηματικά χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι.

Στη λίστα των 27 κατηγορουμένων που δικάζονται ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα περιλαμβάνονται ένας παρουσιαστής, δύο γνωστές ηθοποιοί και ηχηρά ονόματα της κοσμικής Αθήνας.

Κομβικό ρόλο φέρονταν να είχαν πέντε Αλβανοί και τρεις Έλληνες.

Τα ναρκωτικά είχαν «συνθηματικά»

Οι εμπλεκόμενοι, σύμφωνα με τις Αρχές, χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τα ναρκωτικά.

Η ινδική κάνναβη είχε βαφτιστεί “λουλούδια” και “ψωμί αλβανικό“, ενώ η κοκαϊνη “cd” και “κάρτες“.

Οι απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων θα συνεχιστούν στις 5 Μαρτίου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο 22:57 του βίντεο:

https://youtu.be/Orm5SGEUEpQ

Τι κατέθεσε ο γνωστός παρουσιαστής

Ανοίγοντας την αυλαία των απολογιών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο γνωστός παρουσιαστής που κατηγορείται εξήγησε πως, αν είχε αντιληφθεί την παραμικρή ύποπτη συναλλαγή, θα είχε απομακρυνθεί άμεσα από το μαγαζί, ενώ τόνισε πως ο ίδιος υπέστη σοκ από τις αποκαλύψεις.

Ο Θέμης Γεωργαντάς κατηγορούμενος για το κύκλωμα κοκαΐνης

Ο λόγος για τον Θέμη Γεωργαντά, ο οποίος υποστήριξε πως δεν γνώριζε τίποτα για το… “πάρε δώσε” της κόκας με επίκεντρο το γνωστό εστιατόριο Li Li Shu στο Κολωνάκι, στο οποίο ήταν συνιδιοκτήτης.

Ο Γεωργαντάς όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου αν είχε αντιληφθεί το παραμικρό γύρω από τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, ήταν κατηγορηματικός. “Ο Χριστός και η Παναγία! Αν το είχα ακούσει, θα έλεγα ακαριαία “σταματάω και βγαίνω εκτός”, είπε ο παρουσιαστής. Όπως εξήγησε στο δικαστήριο, θέλησε να επενδύσει κάποια χρήματα που είχε στην άκρη. Όταν του έκανε την πρόταση η Χριστίνα Παππά να συμμετάσχει στο νέο επαγγελματικό εγχείρημά της, την εμπιστεύτηκε και είπε το “ναι”.

“Με τη Χριστίνα γνωρίστηκα στο Dancing with the Stars. Ήταν έμπειρη επιχειρηματίας, αυτή την εικόνα μου έδινε. Για αυτό και δέχτηκα να μπω στο μαγαζί“, τόνισε. Επιπλέον εξήγησε πως κατέβαλε το ποσό των 60.000 ευρώ για να γίνει συνέταιρος στο εστιατόριο. Υποστήριξε πως δεν είχε καμία ανάμειξη στην οικονομική διαχείριση του καταστήματος ούτε και φυσική παρουσία, παρά μόνο μια δυο φορές τον μήνα, που πήγαινε για φαγητό.

Και η Δήμητρα Ματσούκα κατηγορούμενη

Στην πολύκροτη υπόθεση διακίνησης κόκας σε επωνύμους εμπλέκονται πασίγνωστα ονόματα της σοουμπίζμ, μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα, που είναι επίσης κατηγορούμενη. Οι εμπλεκόμενοι φτάνουν τους 27. 

Καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης του ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τσουρός τόνισε: “Ο Θέμης δεν είχε καμία σχέση με τη διαχείριση του καταστήματος. Μπήκε ως μέτοχος προκειμένου να επενδύσει τα χρήματα που είχε στην άκρη από την επιτυχημένη 20ετή  παρουσία του στον χώρο της τηλεόρασης. Δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα, όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν ότι δεν πίνει ούτε ένα ποτό“.

Για… κεράσματα και όχι για αγοροπωλησίες ουσιών έκανε λόγο στην απολογία του ο Σταύρος Περουκίδης, ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, που φέρεται ότι εφοδίαζε με κόκα την αθηναϊκή ελίτ. Ο 53χρονος υποστήριξε πως ό,τι έκανε το έκανε για δική του χρήση. “Δεν είχα σχέση με το οικονομικό κομμάτι, εγώ επισκεύαζα ό,τι χαούσε”, υποστήριξε. Οι απολογίες θα συνεχιστούν στις 5 Μαρτίου.

Δεν γνώριζε τίποτα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υποστήριξε στην απολογία του ο γνωστός παρουσιαστής, που ήταν ένας από τους μετόχους του εστιατορίου στο Κολωνάκι.

Εκεί σύμφωνα με τις Αρχές μυημένοι πελάτες προμηθεύονταν κοκαϊνη και κάναβη με τα χρήματα να αλλάζουν χέρια στις τουαλέτες.

«Αν είχα ακούσει το παραμικρό θα έλεγα ακαριαία ότι σταματάω και θα έφευγα. Έχω πικρία από αυτή την ιστορία, αλλά δεν είναι για το οικονομικό. Με πείραξε όλο αυτό που έγινε, για την κατηγορία που αντιμετωπίζω», δήλωσε στην απολογία του ο παρουσιαστής.

Στη λίστα των 27 κατηγορουμένων που δικάζονται ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, εκτός από τον παρουσιαστή, περιλαμβάνονται δύο γνωστές ηθοποιοί και ηχηρά ονόματα της κοσμικής Αθήνας.

Κομβικό ρόλο φέρονταν να είχαν πέντε Αλβανοί και τρεις Έλληνες.

Πηγή: ant1news.gr και «Δημοκρατία»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές