Κόσμος

Κούγκαρ εναντίον ανθρώπου: Ανατριχιαστική η περιγραφή της μάχης

Ανατριχιαστική περιγραφή. Ήρθε αντιμέτωπος με ένα κούγκαρ και το σκότωσε! Μπορεί τα χτυπήματα που δέχθηκε να ήταν ισχυρά μα βγήκε νικητής.

Πριν από μία περίπου εβδομάδα, ένας άνδρας από το Κολοράντο ο οποίος δέχτηκε επίθεση από ένα κούγκαρ ενώ έτρεχε στο δάσος και κατάφερε να το εξουδετερώσει με τα γυμνά του χέρια, βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, χάρη στον ομολογουμένως εντυπωσιακό «άθλο» του.

Ο 31χρονος Τράβις Κάουφμαν μίλησε για την εμπειρία του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης του και περιέγραψε πώς αντιλήφθηκε για πρώτη φορά την παρουσία του επικίνδυνου πίσω του, ενώ έκανε τζόγκινγκ στη δασώδη περιοχή: «Άκουσα το θρόισμα μερικών φύλλων πίσω μου. Σταμάτησα αμέσως και στράφηκα να δω τι ήταν. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου αναρωτιόμουν πάντα τι θα γινόταν αν συναντούσα ένα απειλητικό ζώο, όπως μια αρκούδα, έναν αγριόγατο ή ένα κούγκαρ. Αυτή τη φορά λοιπόν ήταν ένα κούγκαρ».

Ο νεαρός δρομέας ανέφερε ότι αρχικά προσπάθησε να τρομάξει το ζώο, σηκώνοντας ψηλά τα χέρια του και βάζοντας τις φωνές. Το κούγκαρ όμως όχι μόνο δεν τράπηκε σε φυγή, αλλά αντίθετα του επιτέθηκε.

Το μεγάλο αιλουροειδές, που ζύγιζε περίπου 40 κιλά, βύθισε τα δόντια του στο χέρι του δρομέα. Στη συνέχεια γαντζώθηκε στην πλάτη του με τα μπροστινά του πόδια και άρχισε να τον δαγκώνει σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ενώ έδιναν μάχη, άνθρωπος και ζώο άρχισαν να κουτρουβαλάνε σε μια πλαγιά. «Κατά τη διάρκεια της πτώσης, τα δόντια του δεν βγήκαν στιγμή από τον καρπό μου», περιγράφει ο άνδρας. Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, όταν προσγειώθηκαν στο έδαφος το πούμα ήταν ανάσκελα και ο ίδιος από πάνω του. Τότε ήταν που κατάφερε να ακινητοποιήσει τα πίσω πόδια του ζώου με το κορμί του. Εκμεταλλευόμενος την ανέλπιστη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, άρπαξε μια πέτρα και άρχισε να χτυπά το κούγκαρ στο κεφάλι.

Τελικά, ο Κάουφμαν σκέφτηκε ότι ο καλύτερος τρόπος να εξουδετερώσει με ασφάλεια το ζαλισμένο πλέον ζώο ήταν να το στραγγαλίσει. «Έβαλα το δεξί μου πόδι στο λαιμό του. Μετά έριξα όλο το βάρος μου πάνω στην τραχεία του και πέθανε».

Η μάχη διήρκεσε 10 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο ο 31χρονος πίστεψε αρκετές φορές ότι είχε φτάσει το τέλος του. «Μια από τις σκέψεις που μου περνούσαν από το μυαλό ήταν, "τι χάλια τρόπος να πεθάνει κανείς". Αν ερχόντουσαν και άλλα κουγκαρ στο σημείο, θα μπορούσαν να με φάνε ζωντανό. Δεν θα ήθελα να φύγω έτσι από τη ζωή», είπε ο Κάουφμαν στη συνέντευξή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Αφού κατάφερε να εξουδετερώσει τον εχθρό του, o Κάουφμαν - αφού περιπλανήθηκε λίγη ώρα - αναζήτησε βοήθεια από έναν άλλον δρομέα, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...