Εκκλησία της Ελλάδος

Κερκύρας Νεκτάριος: Η πλήρης κοινωνική αποσύνθεση - Η παιδεία, η εκκλησία, η πατρίδα και ο πολιτισμός δέχονται ανίερο πόλεμο

Η κοινωνία βρίσκεται σε μία κατάσταση αποσύνθεσης. Όλες οι αξίες και οι θεσμοί της καταρρέουν, με την συνδρομή της πολιτείας, η μία μετά την άλλη. Η εκκλησία δέχεται πυρά, η παιδεία χάνει τα δρόμο της, η πατρίδα ξεπουλάτε και ο πολιτισμός μας μπολιάζεται.

Το απόγευμα της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα στο συσσίτιο της Ι.Μ. Κερκύρας “Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ”, στην ενορία των Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στις ανάγκες των ανθρώπων οι οποίες αυξάνονται, ένεκα της σοβούσας οικονομικής κρίσης. Η κρίση αυτή, όπως έχει επισημανθεί πάλιν και πολλάκις, δεν είναι δυστυχώς μόνο οικονομική, αλλά κυρίως πνευματική. Ο σύγχρονος άνθρωπος αποξενώθηκε εκουσίως από τον Χριστό, πιστεύοντας ότι μονάχα με τις δικές του δυνάμεις θα ολοκληρωθεί σαν προσωπικότητα. Όταν ο άνθρωπος εξυπηρετεί τις υλικές του ανάγκες και ζει σε οικονομική ευμάρεια ξεχνά το Θεό. Στην περίπτωση όμως που οι ανάγκες αυτές δεν μπορούν πλέον να ικανοποιηθούν λόγω διαφόρων αιτιών, τότε βιωνει το κενό μέσα στην ψυχή του και επιστρέφει στον Θεό.

Παράδειγμα της συμπεριφοράς του ανθρώπου αυτού είναι ο Έλληνας, ο οποίος στις προηγούμενες δεκαετίες απολάμβανε με αμετροέπεια τα αγαθά που ο δυτικός κόσμος πρόσφερε πλουσιοπάροχα. Τώρα που οι ξένοι ζητούν πίσω στο πολλαπλάσιο μάλιστα αυτά που έδωσαν στην χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια, ο Έλληνας επιστρέφει στην Εκκλησία και αναγνωρίζει την αξία της Ορθοδόξου πίστεως.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει στοχοποιηθεί τόσο από εγχώρια, όσο και από ξενικά κέντρα λήψης των αποφάσεων, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού της παγκοσμιοποιήσεως, για την επιβολή της Νέας Τάξεως Πραγμάτων. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της πολεμικής που δέχεται η Εκκλησία, η ιστορία, η παιδεία και ο πολιτισμός μας. Ένας από τους στόχους της παγκοσμιοποιήσεως είναι η κατάργηση των εθνών-κρατών και η αντικατάστασή τους από υπερεθνικούς οργανισμούς. Οι σχεδιασμοί αυτοί είναι καταχθόνιοι και αντίθεοι, διότι ο ίδιος ο Κύριος έθεσε όρια μεταξύ των εθνών, προκειμένου να μην κυριαρχήσει η σύγχυση στον κόσμο.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τόσο τους Ιερείς, όσο και τις εθελόντριες, οι οποίοι καθημερινά διακονούν τους ενδεείς αδελφούς μας. Η τοπική Εκκλησία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους εμπερίστατους αδελφούς μας, προσφέροντάς τους όχι μόνο την υλική στήριξη, αλλά προπάντων την πνευματική, με την προσευχή την προσωπική του Επισκόπου και των υπολοίπων μελών της Εκκλησίας μας, αλλά και την κοινοτική προσευχή κατά την Θεία Λειτουργία, όπου όλοι γινόμαστε ένα Σώμα με κεφαλή τον Κύριό μας.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι εμείς οι Ορθόδοξοι οφείλουμε να διατηρήσουμε την ενότητά μας ως κόρην οφθαλμού, ενότητα στην Εκκλησία μας, ενότητα στην πατρίδα μας.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων λειτουργεί ακόμη δύο συσσίτια, στην ενορία Αγίου Ελευθερίου και Υ.Θ. Μανδρακίνας και στην ενορία Αγίου Ιωάννου Λάζου στο Μανδούκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...