Μέση Ανατολή

Καταθέτει και παραπέμπεται για διαφθορά ο Νετανιάχου!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει και μετά θα παραπεμφθεί για τα σκάνδαλα διαφθοράς.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ που ενημέρωσε και επίσημα τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου πως θα του ασκηθεί δίωξη για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελέας Αβιτσάι Μάντελμπλιτ εξήγησε ότι η απόφασή του δεν είναι «οριστική» και ότι θα παράσχει στον 69χρονο πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου τη δυνατότητα να του δώσει εξηγήσεις πριν λάβει την τελική απόφασή του.

Η απόφαση αυτή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου και να θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία του Νετανιάχου, ο οποίος κυβερνά το Ισραήλ τα τελευταία 13 χρόνια. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η δίωξη αυτή αφορά τον «φάκελο 4.000», την κωδική ονομασία που είχε δοθεί από τις δικαστικές αρχές στην υπόθεση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Bezeq.

Ο πρωθυπουργός φέρεται ότι προσπάθησε να εξασφαλίσει ευνοϊκή μεταχείριση από τον ενημερωτικό ιστότοπο Walla, με αντάλλαγμα κάποιες «διευκολύνσεις» προς τον όμιλο, ο οποίος θα εξασφάλιζε εκατοντάδες εκατομμύρια από αυτή την υπόθεση. Όσον αφορά τις άλλες δυο κατηγορίες για τον Νετανιάχου, κάνουν λόγο για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Η παραπομπή του Νετανιάχου, εφόσον αποφασιστεί τελικά κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να γίνει πριν περάσουν αρκετοί μήνες. Κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να του ασκηθεί δίωξη πριν από τις εκλογές. Δεν υποχρεούται επίσης να παραιτηθεί από το αξίωμά του, στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και παραμείνει στο πόστο του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ