Πολιτική

Καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση ο Ηλίας Μόσιαλος

Τελεσίδικα καταδικάστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος για μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενη, με το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας να τον καταδικάζει σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε εξαιτίας της θητείας του στη θέση του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, με τον ίδιο να προσπαθεί να απεμπλακεί εδώ και αρκετά χρόνια από τα προβλήματα που του έχει φέρει η θητεία του στη ΜΚΟ του ΠΑΣΟΚ, «δείχνοντας» ως υπαίτιο και υπεύθυνο για τα όποια χρέη και προβλήματα τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, μεγαλομέτοχο της ΜΚΟ και πρώην υπεύθυνο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη και απιστία σχετικά με τα οικονομικά του κόμματος.

Αυτή τη φορά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ενώ απούσα ήταν και η μηνύτρια, η οποία όμως απέστειλε έγγραφη δήλωση στην οποία ανέφερε ότι δεν ευθύνεται ο Ηλίας Μόσιαλος για τις απλήρωτες αποδοχές της.

«Θέλω να δηλώσω ότι εργαζόμουν ως υπάλληλος στο Ινστιτούτο από το 2000 ως το 2012 και ουδέποτε απευθύνθηκα στον κ. Μόσιαλο για να θέσω υπόψη του την εκκρεμότητα. Είχα ενημερώσει και οχλήσει τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον Ιωάννη Κρίκο.Έγινε δεκτή η αγωγή μου ότι μου οφείλεται ποσό ύψους 9.000 ευρώ. Φρονώ ότι ο κ. Μόσιαλος δεν έφερε υπαιτιότητα και δεν υπήρχε δόλια προαίρεση και δεν επιθυμώ την ποινική του τιμωρία», ανέφερε στη δήλωσή της.

Η πλευρά του πρώην υπουργού υποστηρίζει ότι την ευθύνη για όσα συνέβησαν φέρει ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με το δικηγόρο του πρώτου να εξηγεί στο δικαστήριο ότι από τον Φεβρουάριο του 2014 έχει αποστείλει εξώδικη δήλωση στον κ. Σπυρόπουλο, ζητώντας του εξηγήσεις. «Γιατί δέχθηκε να είναι τυπικά εκπρόσωπος; Να γίνει ένας αχυράνθρωπος;

Είναι πανεπιστημιακός, ακαδημαϊκός, δεν είναι μέσος άνθρωπος» σχολίασε ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή του και την απόρριψη του ισχυρισμού περί μη υπάρξεως δόλου, καθώς «από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2012 δεν πλήρωσε δεδουλευμένες αποδοχές και δεν επικαλείται κάποια οικονομική δυσπραγία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ