Κοινωνία

Καλαμαριά: Μαθητική κατάληψη για να φύγει από το σχολείο παιδί με μαθησιακές δυσκολίες - Η απόλυτη ντροπή

Δυστυχώς οι προκαταλήψεις και τα κοινωνικά στερεότυπα μεταφέρονται από γονείς και εκπαιδευτικούς στις νέες γενιές. Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη για έναν ανήκουστο λόγο... για να διώξουν συμμαθητή τους με μαθησιακές δυσκολίες.

Πρωτοφανή είναι τα όσα συμβαίνουν στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, όπου οι μαθητές έφτασαν σε σημείο να κάνουν ακόμη και κατάληψη με αίτημα να απομακρυνθεί 12χρονος συμμαθητής τους με μαθησιακές δυσκολίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο 12χρονος έχει σύνδρομο εκ γενετής και αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, με αποτέλεσμα η ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον να είναι δύσκολη.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές που έκαναν κατάληψη του σχολείου υποστηρίζουν ότι ο 12χρονος αποτελεί κίνδυνο τόσο για μαθητές όσο και για καθηγητές, ενώ καταγγέλλουν ότι έχει καταστρέψει περιουσία. Επίσης, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον 12χρονο.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου ενημερώθηκε για όσα έχουν συμβεί.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είχε υπάρξει μέριμνα από τους αρμόδιους για να διασφαλιστεί η σχολική ειρήνη αλλά και η προστασία τόσο των μαθητών που διαμαρτύρονται, όσο και του 12χρονου μαθητή, που θα έπρεπε να απολαμβάνει ειδική φροντίδα στα μαθησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο.

«Έβαλαν χαρτί στην καγκελόπορτα που τον κατονόμαζαν»

Ο πατέρας του 12χρονου κάνει λόγο για «πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας». Όπως αποκαλύπτει στην στην εφημερίδα «Μακεδονία», οι μαθητές «ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο. Το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού. Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα» ανέφερε ο πατέρας του, που διαμηνύει ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Αρχές.

Τη διενέργεια έρευνας ζήτησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Το περιστατικό καταγγέλθηκε και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, ο οποίος ζήτησε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα και να κατέβει το χαρτί, από την καγκελόπορτα του σχολείου.

«Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς, τέτοιες αναρτήσεις εις βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα», τόνισε ο κ. Ανανιάδης στο thestival, ενώ η διευθύντρια του γυμνασίου αρνήθηκε μέχρι στιγμής να τοποθετηθεί για το θέμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...