Κοινωνία

Καλαμάτα: Η μαρτυρία θαμώνα του μαγαζιού - Ο τοίχος που έσωσε τους πελάτες - Δείτε το βίντεο

Οι πελάτες του καταστήματος στην Καλαμάτα σώθηκαν από πραγματικό θαύμα. Ένας τοίχος στάθηκε αρκετός ώστε να τους γλιτώσει από την φονική έκρηξη.

Ενας τοίχος, ο οποίος χωρίζει τον χώρο της κουζίνας από την αίθουσα όπου δειπνούσαν οι πελάτες, διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο κατά τη χθεσινή, φονική έκρηξη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 3 γυναίκες, ανήμερα της Υπαπαντής, στην ταβέρνα «Διόνυσος» της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος τοίχος «μπλόκαρε» το ωστικό κύμα και τις φλόγες που ακολούθησαν την έκρηξη, με συνέπεια να μην τραυματιστεί κανείς από τους θαμώνες και να καταφέρουν να βγουν έγκαιρα, σώοι, εκτός της ταβέρνας.

Στην ταβέρνα της οδού Ηρώων και Σανταρόζα το πρωί της Κυριακής υπάρχουν αποκαΐδια, ίχνη από καπνούς, αναποδογυρισμένα τραπέζια και κεράκια στην είσοδο για τις ζωές που χάθηκαν.

Οι νεκρές γυναίκες και οι δυο τραυματίες

Σύμφωνα με το eleftheriaonline, οι δυο νεκρές εργαζόμενες ήταν 46 και 53 ετών, ενώ η ιδιοκτήτρια που έχασε τη ζωή της ήταν 53 ετών.

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας μεταφέρθηκε, με εγκαύματα και σε κατάσταση σοκ, και ο 53χρονος ιδιοκτήτης -σύζυγος της 53χρονης που έχασε τη ζωή της- καθώς και μια ακόμη εργαζόμενη στην ταβέρνα, 27 ετών.

Να σημειωθεί ότι έξω από το κατεστραμμένο κατάστημα παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να επέμβει σε περίπτωση αναζωπύρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε κατά τις 21:00 το βράδυ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που προσπαθούσαν να αλλάξουν τη φιάλη υγραερίου που τροφοδοτεί την κουζίνα.

«Ακούσαμε αέριο να φεύγει και αμέσως πήρε φωτιά, τρέξαμε έξω πανικόβλητοι. Είδαμε απλά να παίρνουν με φορεία τους ανθρώπους σκεπασμένους, δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί», λέει σοκαρισμένος, ο κ. Βασίλης Αλεξόπουλος, ο οποίος βρισκόταν την ώρα της έκρηξης μέσα στο μαγαζί και έτρωγε.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=2HwHSEKvc3o

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ