Οικονομία

Κακουργηματικές διώξεις σε πρώην στελέχη της Attica Bank - «Μοίρασαν» 60 εκατ. ευρώ δάνεια χωρίς εγγυήσεις

Αντιμέτωπα με κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα για χορήγηση επισφαλών δανείων ύψους 60 εκατ. ευρώ, βρίσκονται πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας «Attica Bank» αλλά και πρόσωπα που εκπροσωπούν, σύμφωνα με το νόμο, εταιρείες που έλαβαν τα δάνεια. Και αυτό διότι, η εισαγγελία Διαφθοράς, κατόπιν έρευνας προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τόσο των στελεχών των τράπεζας όσο και των εκπροσώπων των πέντε συνολικά εταιρειών που δανειοδοτήθηκαν.

Όπως αναφέρει το lawndorder.gr, οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης άσκησαν διώξεις για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ εξακολούθηση και για απλή συνεργεία στην απιστία σε βάρος τότε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank. Επίσης, άσκησαν ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιριών που ωφελήθηκαν από τα δάνεια.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησαν οι εισαγγελείς για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πέντε περιπτώσεις δανείων συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ ζημίωσαν την τράπεζα.

Πρόκειται για δάνεια που χορηγήθηκαν στις εταιρείες από το 2011 ως το 2015. Ωστόσο, όπως φέρεται να προέκυψε από την έρευνα αν και οι εταιρείες που δανειοδοτήθηκαν είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, τα δάνεια χορηγήθηκαν με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος.

Να σημειωθεί τέλος ότι από το σύνολο των δανειοδοτήσεων που ερεύνησε η εισαγγελία Διαφθοράς, προέκυψε πως μόνο δυο δάνεια εξυπηρετήθηκαν και ως προς αυτά το σκέλος της υπόθεσης αρχειοθετήθηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ