Κόσμος

Κένυα: 100 χρόνια μετά οι πρώτες φωτογραφίες μαύρης λεοπάρδαλης - Δείτε τις εικόνες και το βίντεο

Συγκαταλέγεται στα είδη υπό εξαφάνιση. Χρειάστηκαν 100 χρόνια για να μπορέσει να την αποθανατίσει ξανά ο φακός.

Η άγρια μαύρη λεοπάρδαλη της Αφρικής για πολλά χρόνια ήταν ένας μύθος και μια ιστορία την οποία αφηγούνταν οι ταξιδιώτες τα βράδυα όταν συγκεντρώνονταν γύρω από τη φωτιά.

Ένας Βρετανός φωτογράφος, όμως, κατάφερε να φωτογραφίσει για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 100 χρόνια μια τέοια λεοπάρδαλη, που οφείλει το ιδαίτερο χρώμα της στον μελανισμό, το ακριβώς αντίθετο του αλμπινισμού.

Ο Γούιλ Μπεράρντ-Λούκας φωτογράφισε τη μαύρη λεοπάρδαλη σε περιοχή της Κένυας μετά από ιστορίες που άκουσε για εμφανίσεις της εκεί.

Οι σπάνιες φωτογραφίες ήταν αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης από το φωτογράφο ενός συστήματος αισθητήρων κίνησης που θα ενεργοποιούσαν τις κάμερες που είχε εγκαταστήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=5aDsB-qTLLk

«Όταν έφτασα στην τελευταία παγίδα κοίταξα γρήγορα τα καρέ. Ξαφνικά είδα μια φωτογραφία με ένα ζευγάρι μάτια να καλύπτονται από σκοτάδι... μια μαύρη λεοπάρδαλη. Δεν μπορούσα να το πιστέψω και μου πήρε αρκετές ημέρες να αντιληφθώ ότι είχα κάνει το όνειρο μου πραγματικότητα» περιέγραψε ο Λούκας τη στιγμή της συνειδητοποίησης του τι είχε πετύχει.

Σύμφωνα με τον Νίκολας Πίλφολντ από το ινσιτούτο του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο «οι φωτογραφίες αυτές είναι οι πρώτες σε μια περίοδο 100 ετών στην Αφρική».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...