Κόσμος

Ιταλός καλλιεργεί 700 είδη φυτών στον... βυθό της θάλασσας - Η πρώτη υποθαλάσσια φάρμα παγκοσμίως (εικόνες)

Το Nemo’s Garden, αποτελεί έμπνευση του Sergio Gamberini, χημικού μηχανικού και ταυτόχρονα λάτρη του βυθού της θάλασσας και επαγγελματία δύτη από τη Λιγυρία.

Βασιλικός, ντομάτες, δυόσμος και άλλα φυτά, περίπου 700 διαφορετικά είδη, φύονται στο υποθαλάσσιο αγρόκτημα που δημιούργησε ο τολμηρός αυτός Ιταλός. Τα θερμοκήπια που έχει δημιουργήσει έχουν κατασκευαστεί από πλέξιγκλας ενώ ο σκελετός τους για να είναι ανθεκτικός είναι από ατσάλι.

Το 70% του ηλιακού φωτός που φτάνει εδώ βοηθάει στην ανάπτυξη των φυτών, ενώ κατά την διάρκεια συννεφιασμένων ημερών υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας τεχνητού φωτισμού από LEDs.

Μέχρι στιγμής χρησιμοποιείται γλυκό νερό από την στεριά, ενώ στα άμεσα σχέδια των εμπνευστών της φάρμας είναι η αξιοποίηση της αφαλάτωσης, μιας φυσικής διαδικασίας που διενεργείται και στα επίγεια θερμοκήπια.

Η μοναδική διαφοροποίηση –η γεύση τους παραμένει ίδια– των φυτών που καλλιεργούνται στο βυθό της θάλασσας, είναι ότι αλλάζει ελάχιστα η χημική τους σύνθεση σε σχέση με τα υπόλοιπα που φύονται στη στεριά.

Όσοι είναι κάτοχοι διπλώματος κατάδυσης μπορούν να επισκεφτούν το υποθαλάσσιο αγρόκτημα και να θαυμάσουν από κοντά το υπέροχο και εξαιρετικά πρωτότυπο αυτό project. Η καταλληλότερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς το Nemo's Garden είναι ο Σεπτέμβριος, καθώς τότε πραγματοποιείται, συνήθως, η διαδικασία της συγκομιδής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...