Κοινωνία

Θρίλερ στην Κρήτη: Τα δραματικά λόγια δευτερόλεπτα πριν χαθεί η οικογένεια


Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για τέσσερα άτομα, τα οποία επέβαιναν στο όχημα τους, η 30χρονη οδηγός, ο 29χρονος σύζυγος της,  η 58χρονη μητέρα και η 21χρονη αδερφή της, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ρέματος, στην περιοχή του Γεροποτάμου,  στο ύψος «τρία αστέρια», στο Ηράκλειο, μετά την επιστροφή τους από κοινωνική εκδήλωση στην Πόμπια. 

Τα συγκεκριμένα άτομα δεν γνώριζαν την περιοχή, καθώς είχαν έρθει από τον Άγιο Νικόλαο. Το ζευγάρι διέμενε στον Άγιο Νικόλαο και είχε πάει να παραλάβει τις δύο γυναίκες από τις Αρχάνες, ώστε να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Ωστόσο, στην επιστροφή έχασαν τον δρόμο και βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο από όπου και παρασύρθηκαν από το ρέμα.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο «Αυγερινός live», «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα.

Την ίδια στιγμή, η αδερφή της οδηγού που βρισκόταν στις Αρχάνες, επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενημερώνοντας τους Αστυνομικούς για την κατάσταση, τονίζοντας ότι η οικογένεια της πνίγεται.

«Το ενάμιση μέτρο νερού, δεν επιτρέπει να κάνουμε έρευνες στην κοίτη του Γεροποτάμου»

Αδύνατο να φτάσουν αυτή την ώρα στην κοίτη του ποταμού Γεροποτάμου και να κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, είναι οι αρχές, σύμφωνα με το Διοικητή των Π.Υ Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του εξήγησε πως: «Η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος».

Στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί, έχει επιστρατευτεί κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα drone της 3ης ΕΜΑΚ. Μάλιστα το drone, όπως τόνισε ο κ. Λαγουδάκης, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να σκανάρει όλο τον ποταμό, δίχως κάποια εξέλιξη για τον εντοπισμό του οχήματος, ενώ πεζοί συμμετέχουν και Εθελοντές Σαμαρείτες, που μαζί με δυνάμεις της Αστυνομίας, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ, ψάχνουν ίχνη του οχήματος, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

https://www.youtube.com/embed/xXX8njBqqqM?feature=oembed

«Οι έρευνες, που ξεκίνησαν στη 1:00 τα ξημερώματα, συνεχίζονται έως τώρα με αμείωτο ρυθμό. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, ούτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν, φυσικά, δεν έχουν εντοπιστεί έως τότε οι τέσσερις αγνοούμενοι», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών ο Νίκος Λαγουδάκης, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρωτοφανής κινητοποίησή, έρευνες δια ξηράς , θαλάσσης και αέρος. Δείτε το ελικόπτερο…Με μια πρωτοφανή κινητοποίηση αναζήτησης αγνοουμένων για τα δεδομένα της Μεσαράς, με επίγεια, εναέρια & πλωτά μέσα και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού διασωστών, αυνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι πυρετώδεις έρευνες για την εύρεση των 4 ανθρώπων από τις Αρχάνες (ένα ζευγάρι, την αδερφή και την μητέρα της γυναίκας) που παρασύρθηκαν από τα νερά του Γεροπόταμου σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, όπου βρέθηκαν για να παραστούν σε κοινωνική εκδήλωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύς είναι ο κόσμος που παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών από κοντά, σε διάφορα σημεία του Γεροπόταμου, ευχόμενος για ένα "θαύμα"- που όσο περνούν οι ώρες, ωστόσο, μοιάζει όλο και πιο δύσκολο να συμβεί.

Οπως ανέφερε ακόμη ο Ν.Λαγουδάκης, οι προσπάθειες όσων συμμετέχουν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, από Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία, είναι πολύ δύσκολες, γιατί πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Πρόσθεσε επίσης ότι η επιχείρηση ξεκίνησε όταν η Αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα από συμπολίτη ότι παρασύρεται από τα νερά στην περιοχή των Μοιρών, στη συγκεκριμένη διάβαση.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης που παρακολουθεί τις έρευνες, διευκρίνισε ότι «πρόκειται για ένα δύσκολο σημείο», ενώ ευχήθηκε η επιχείρηση να έχει θετική εξέλιξη. «Υπάρχουν περίπου δέκα τέτοιες διαβάσεις, που είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά όταν υπάρχει νερό. Οι κάτοικοι και όσοι περνούν πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί και όταν βλέπουν τόσο νερό, δεν θα πρέπει να επιχειρούν να περάσουν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τους ανθρώπους που αγνοούνται» είπε ο δήμαρχος Φαιστού.

Γιατί δεν είχαν κλείσει τα περάσματα οι αρμόδιες αρχές;Δείτε το πέρασμα στην Αγία ΤριάδαΑν και αυτό που ασφαλώς προέχει αυτή την ώρα είναι να βρεθούν ζωντανοί -όπως όλοι ευχόμαστε- οι επιβαίνοντες στο όχημα που φέρεται να παρασύρθηκε βράδυ Σαββάτου-ξημερώματα Κυριακής στο Γεροπόταμο, η αναζήτηση ευθυνών για το συμβάν είναι κάτι που επιβάλλεται από τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό, καθώς ουδεμία πρόνοια υπήρξε για τοποθέτηση προειδοποιητικού-απαγορευτικού,παρά το γεγονός ότι το λίαν επικίνδυνο σημείο που μετρέπεται σε ορμητικό χείμαρο σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων είναι πασίγνωστο στην περιοχή! Ανάλογα συμβάντα με παράσυρση οχημάτων από τα νερά του Γεροπόταμου έχουν συμβεί και άλλες φορές στην περιοχή μας -ευτυχώς χωρίς απώλειες ζωών- όπου είναι επιτακτική η ανάγκη να λαμβάνονται μέτρα κάθε χειμώνα για την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών της Μεσαράς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...