Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μισθωτών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων καλούν την κυβέρνηση να πάρει θέση για την προσφυγή της ΟΕΦΕ, η οποία, όπως υποστηρίζουν, είναι ο στρατηγικός στόχος των φροντιστηριαρχών προκειμένου να οδηγηθούν οι εργασιακές σχέσεις των μισθωτών εκπαιδευτικών σε πλήρη απορρύθμιση.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του ΣΜΕΘ Γεώργιος Γεωργιάδης, οι φροντιστηριάρχες με την προσφυγή τους απαιτούν την κατάργηση των διατάξεων του 2016, που ορίζουν το πλήρες ωράριο των εκπαιδευτικών στις 21 ώρες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση ωρομισθίων, εργοδοτικών εισφορών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων (ενσήμων) των υπαλλήλων καθηγητών «άρα να πέσει το ωρομίσθιο στα 3,5 μεικτά».

Τρία μέλη της διοίκησης του ΣΜΕΘ, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενώ ζητήθηκε και συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Οι μισθωτοί εκπαιδευτικοί μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς, ενώ έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έως και τις 19/3, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...