Υγεία

«Θερίζει» η γρίπη: Νοσηλεύτρια στην Αθήνα διασωληνώθηκε στην Εντατική

Σημειώθηκαν 39 θάνατοι εκ των οποίων οι 21 ήταν μόνο την τελευταία εβδομάδα!

Με τον αριθμό των κρουσμάτων της γρίπης να παρουσιάζει αυξητική τάση, μία νέα είδηση έρχεται να δείξει το πόσο αθωράκιστο είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων.

Μία νοσηλεύτρια έχει διασωληνωθεί μετά τις επιπλοκές που εμφάνισε λόγω της γρίπης και παραμένει μέχρι σήμερα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείου της Αθήνας, με την κατάστασή της να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Με τους νεκρούς και τους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να αυξάνονται δραματικά μέρα με την ημέρα (39 θάνατοι και 165 νοσηλευθέντες σε Εντατική έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα), το υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) παραδέχονται πως δεν έχουν σαφή στοιχεία για τον εμβολιασμό γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ, των επαγγελματιών δηλαδή που καλούνται να περιθάλψουν όσους χρειάζονται υπηρεσίες υγείας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που κυριαρχεί η γρίπη και οι δομές υγείας βρίσκονται ούτως ή άλλως στα όριά τους.

Σε συνέντευξη Τύπου, οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισαν για ακόμη μια φορά τη σημασία του εμβολιασμού υπογραμμίζοντας ότι από τα κρούσματα, πολύ μικρό ποσοστό ήταν εμβολιασμένοι παρότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων ανήκε σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 165 ασθενείς από επιπλοκές του ιού της γρίπης.

«Η γρίπη είναι παγκόσμιο φαινόμενο»  και πρέπει να μάθουμε να την αντιμετωπίζουμε και ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλοντας στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της,  είπαν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης στην Ευρώπη 30.000 με 40.000 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...