Εκκλησία

Η DC ακύρωσε τον Ιησού-κόμικ μετά τον σάλο των αντιδράσεων

Πριν από ένα μήνα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αναφέρθηκε στη νέα σειρά κόμικ της γνωστής αμερικανικής εταιρείας DC, που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό σαν υπερήρωα που επιστρέφει στην γη για να την σώσει.

Κι ενώ λοιπόν ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε πως το κόμικ θα κυκλοφορήσει πριν από το Πάσχα, οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που ανάγκασαν την εταιρεία να ανακρούσει πρύμναν.

Η DC Comics λοιπόν αποσύρει την σειρά του Ιησού-υπερήρωα, αφού διαμαρτυρήθηκαν πάνω από 230.000 άνθρωποι

Η σειρά θα απεικόνιζε τον Ιησού Χριστό να επιστρέφει στη γη ως αδερφός ενός παντοδύναμου υπερήρωα αλλά περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι παραπονέθηκαν ότι ήταν «βλάσφημη».

Πολλές οργανώσεις πολιτών απαίτησαν από την DC Comics να προσωρήσει στην απόσυρση της σειράς "Second Coming", αποκαλώντας το κομικ "εξωφρενικό και βλάσφημο".

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, ενώ η περίληψη του σχεδίου παρουσίασε τον Ιησού ως πιο αδύναμο από τον άλλο υπερήρωα στην ιστορία.

Ο συγγραφέας του 'Second Coming' Mark Russell εξόργισε τους πιστούς περαιτέρω όταν μίλησε περισσότερο για την υπόθεση του κόμικ σε μια συνέντευξή του.

«Ο Θεός ήταν τόσο αναστατωμένος με την απόδοση του Ιησού την πρώτη φορά που ήρθε στη Γη, από τη στιγμή που συνελήφθη τόσο σύντομα και σταυρώθηκε σύντομα , και για αυτό τον κράτησε από τότε κλειδωμένο», είπε.

Χριστιανικές οργανώσεις αντιδρώντας σχολίασαν ότι η κωμική σειρά ήταν «ακατάλληλη» και ότι η ιστορία του Ιησού «δεν έπρεπε να γελοιοποιηθεί για χάρη της πώλησης βιβλίων κομικ».

«Μπορείτε να φανταστείτε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την πολιτική ανησυχία εάν DC Comics άλλαζε και σχεδίαζε για τη διασκέδαση την ιστορία του Μωάμεθ ... ή του Βούδα;» ανέφεραν.

«Αυτό το βλάσφημο περιεχόμενο δεν πρέπει να είναι ανεκτό. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού. Η ιστορία του δεν πρέπει να γελοιοποιηθεί για χάρη της πώλησης κωμικών βιβλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν η DC Comics έχει ήδη ενημερώσει τους λιανοπωλητές ότι η σειρά έχει ακυρωθεί και ότι «αυτά τα ζητήματα δεν θα επιλυθούν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...