Κόσμος

Η Τουρκία συγκαταλέγει τις ΗΠΑ στο "μέτωπο της τρομοκρατίας" - Φοβάται ίδρυση κουρδικού κράτους στη Συρία

Με τον τίτλο "Terör cephesi tehdit etti", που σημαίνει "Το μέτωπο της τρομοκρατίας απείλησε", η εφημερίδα Yeni Şafak, ναυαρχίδα και επικοινωνιακό βάθρο του Ερντογάν, κάλυψε το θέμα της συνάντησης επτά χωρών στην Ουάσιγκτον, οι οποίες αποφάσισαν να στείλουν δυνάμεις τους στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, που ελέγχουν οι Κούρδοι της Συρίας, για να αποτρέψουν την εισβολή στην περιοχή του τουρκικού στρατού, ο οποίος είναι συγκεντρωμένος και έτοιμος στα σύνορα εδώ και εβδομάδες.

Πρόκειται για τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και την Αγγλία, οι υπουργοί εξωτερικών των οποίων μετά τη συνάντηση στην Ουάσιγκτον εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρουν την Τουρκία ως "δύναμη αποσταθεροποίησης της περιοχής".

Η εν λόγω συνάντηση έγινε στο περιθώριο της συνάντησης που είχαν στην Ουάσιγκτον οι εκπρόσωποι 79 χωρών που συμμετέχουν στο συνασπισμό για την αντιμετώπιση του ISIS.

Οι εκπρόσωποι των επτά χωρών συσκέφθηκαν χώρια και εξέτασαν το θέμα της επόμενης μέρας στη Συρία, αποκλείοντας την Τουρκία, την οποία μάλιστα χαρακτήρισαν "δύναμη αποσταθεροποίησης της περιοχής".

Το κοινό ανακοινωθέν θα το βρείτε στο σύνδεσμο ΕΔΩ

infognomonpolitics.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...