Κοινωνία

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πήρε το απορριμματοφόρο της και πήγε έξω από το... Υπουργείο Οικονομικών (Εικόνες)

Για άλλοι μία φορά οι απεργοί είχαν εξαιρετικά ζωηρή φαντασία. Με απορριμματοφόρο έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, τρέλαναν τους εργαζόμενους!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα πλαίσια 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία, ενώ στο πλευρό τους βρίσκεται και η ΑΔΕΔΥ.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, με αιχμή την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όσες κατηγορίες εργαζομένων το δικαιούνται.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μάλιστα, οι περίπου 150 συγκεντρωμένοι έχουν φέρει έξω από το υπουργείο Οικονομικών ένα απορριμματοφόρο, ενώ στην είσοδο του κτιρίου επι της οδού Νίκης έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται τα θέματα που απασχολούν τον κλάδοΣτο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής που πρόσκειται στο ΚΚΕ, το οποίο νωρίτερα πραγματοποίησε συγκέντρωση μπροστά στην Παλιά Βουλή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

"Κύριο ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η εξέλιξη που ουσιαστικά θα αφήσει χωρίς καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των Δήμων».

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου ΟικονομικώνΑντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αυτό ουσιαστικά αποτελεί «το προμήνυμα για την περικοπή του και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του επιδόματος, αφού οι εντολές των θεσμών θέλουν τουλάχιστον κατά 32% περικοπή της συγκεκριμένης δαπάνης", αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εκτεθούν τα αιτήματα του κλάδου.

οι περίπου 150 συγκεντρωμένοι έχουν φέρει έξω από το υπουργείο Οικονομικών ένα απορριμματοφόρο

Οι περίπου 150 συγκεντρωμένοι έχουν φέρει έξω από το υπουργείο Οικονομικών ένα απορριμματοφόροστην είσοδο του κτιρίου επι της οδού Νίκης έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στην είσοδο του κτιρίου επι της οδού Νίκης έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ