Κυπριακό

Ερντογάν: Το εμπάργκο μετά το ’74 έχει αφήσει βαθιά σημάδια

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την καθέλκυση σήμερα της κορβέτας ‘Ορίζοντας’ (Ufuk Α-591) στα ναυπηγεία της Τούζλα, στην Κων/λη, αναφέρθηκε επίσης και στην εισβολή -‘ειρηνευτική επιχείρηση’, όπως την χαρακτήρισε- στην Κύπρο και το εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε έπειτα, υπογραμμίζοντας ότι άφησε βαθιά σημάδια στην εθνική μνήμη, αλλά αυτά την οδήγησαν στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κων/πολη, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε επίσης, «ειδικότερα, τα εμπάργκο, οι πιέσεις, οι απειλές και οι εκβιασμοί ενάντια στη χώρα μας κατά τηνβ διάρκεια της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο το 1974 έχουν αφήσει βαθιά σημάδια στην μνήμη του έθνους μας», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν για να ‘επιτεθεί’ έπειτα στις ΗΠΑ, οι οποίες δεν έχουν παραδώσει ακόμη τα F-35.

Σε παρόμοιο ύφος και οι δηλώσεις του Χ.Ακάρ.

«Ακόμη και σήμερα, αεροσκάφη που έχουν προπληρωθεί, δεν έχουν παραδοθεί, ούτε εδώ και 3 χρόνια επιτρέπεται η πώληση στην χώρα μας αμερικανικών όπλων, ανταλλακτικών ή πυρομαχικών. Αν και το εμπάργκο που επιβλήθηκε στη χώρα μας από τους συμμάχους μας χαλάρωσε, η πολιορκία στην τουρκική αμυντική βιομηχανία δεν έχει καταργηθεί πλήρως.

Κάθε κίνηση της Τουρκίας για την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων και την ενδυνάμωση της ασφάλειας της χώρας σαμποτάρεται με διάφορες δικαιολογίες κάθε φορά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης