Κοινωνία

Εραστής και σύζυγος σκότωσαν τον άτυχο καρδιολόγο: Το παρασκήνιο της δίκης

Η απιστία της οδήγησε τον σύζυγό της στο θάνατο και εκείνη και τον εραστή της στην φυλακή. 

Ξεκινά σήμερα η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017, στη Σητεία.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου θα καθίσει η 39χρονη σύζυγος του γιατρού αλλά και ο εραστής της, ο 38χρονος αστυνομικός από την Βουλγαρία, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η σύζυγος, για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Σημειώνεται πως κατά την απολογία του ο 38χρονος αστυνομικός –ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος– πήρε πάνω του όλη την ευθύνη λέγοντας, πως μόνος του σχεδίασε την δολοφονία του καρδιολόγου και πως δεν υπήρξε καμία συμμετοχή της 39χρονης.

Από την πλευρά της η χήρα του γιατρού αρνείται κάθε κατηγορία, ενώ τον Μάρτιο του 2018, μετα από πέντε μήνες στη φυλακή, αποφυλακίστηκε και πήγε ξανά στην Κρήτη όπου και ζει στη Σητεία με τον γιο της και την μητέρα της.

Καταπέλτης το βούλευμα

Βάσει του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου, η 39χρονη χήρα του θύματος παραπέμπεται σε δίκη με τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο 38χρονος εραστής της παραπέμπεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η 39χρονη επιμένει στην αθωότητα της, ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε το εγκληματικό σχέδιο του φίλου της, ωστόσο το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εκτιμά ότι είχε κομβικό ρόλο καθώς θεωρεί ότι εκείνη παρείχε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στον συγκατηγορούμενο της για την εκτέλεση του σχεδίου, χωρίς τις οποίες ίσως δεν θα ήταν δυνατή η τέλεση του εγκλήματος.

Την 39χρονη «καίνε» οι ένορκες καταθέσεις μαρτύρων που αποκαλύπτουν ότι ο γάμος της με τον καρδιολόγο είχε διαταραχθεί από το 2016. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης είχε ζητήσει από τη σύζυγό του, τότε, να συζητήσουν για την πορεία της σχέσης τους, με κύριο γνώμονα το μέλλον του παιδιού τους, όμως εκείνη ζήτησε χρόνο για να το σκεφτεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ