Αθλητισμός

Επιστροφή στις νίκες για Τσιτσιπά! Με το δεξί στο Moselle Open της Μασσαλίας

Επανήλθε στις καλές εμφανίσεις ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Το “δίδυμο” των τουρνουά σε Σόφια και Ρότερνταμ  δεν πήγε εν γένει καλά για τον Έλληνα τενίστα, ωστόσο, δικαιολογείται να έχει μια “κοιλιά” στην απόδοσή του που είναι “στο κόκκινο” τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο 20χρονος πρωταθλητής ήταν όμως και πάλι εξαιρετικός στην πρεμιέρα του στο Moselle Open που είναι μάλιστα και ο Νο1 του ταμπλό και κέρδισε τον Χούμπερτ Χουρκάτζ παίζοντας προοδευτικά ολοένα και καλύτερο τένις με 6-4, 6-2.

Ειδικά στο δεύτερο, ο Στεφ έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ τένις κερδίζοντας τους 16 από τους 19 τελευταίους πόντους του αγώνα και τα τέσσερα τελευταία games συνδυάζοντας ουσία και θέαμα για να προκριθεί πανηγυρικά στα προημιτελικά της Μασσαλίας όπου περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης Στακόφσκι/Μπαρέρ.

Επιτέλους, είδαμε ξανά έναν Τσιτσιπά γεμάτο ενέργεια, να καλύπτει το κορτ με απίστευτη σβελτάδα και μαεστρία, η επιθετικότητα και το σερβίς του ήταν εξαιρετικά ενώ προϊόντος του ματς ήταν εκπληκτικός και στα return games.

Άργησε να πάρει το “κολάι” στα σερβίς του νεαρού Πολωνού ο Έλληνας τενίστας, όμως, χτύπησε ακριβώς στο σημείο που “πόνεσε” ψυχολογικά τον αντίπαλό του σερβίροντας για να παραμείνει στο σετ στο 4-5.

Μπορεί ο Χουρκάτζ να είναι έναν χρόνο μεγαλύτερος του Τσιτσιπά, δεν έχει όμως ούτε τις παραστάσεις ούτε την ποιότητα του Έλληνα αθλητή και στο δεύτερο σετ κατέρρευσε.

Όλα αυτά χάρη στην ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση του Στέφανου που έβγαλε ρεσιτάλ τέλεια κτισμένων πόντων στο δεύτερο κομμάτι βγάζοντας τη δεξιοτεχνία του και στο αμυντικό του παιχνίδι.

Το φινάλε του ματς είχε μόνο Στέφανο που πανηγυρικά και εξαιρετικά γρήγορα “καθάρισε” τον αντίπαλό του και περιμένει πλέον να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στους “8”.

Πολύ σπουδαία νίκη εις βάρος ενός άλλου Young Gun, του Ντένις Σαποβάλοφ, πέτυχε ο έμπειρος Μιχαήλ Κουκούσκιν που κέρδισε τον νεαρό Καναδό με 6-4, 7-6(4) υποχρεώνοντας τον σε μια μάλλον πρόωρη έξοδο από τη Μασσαλία.

Τετάρτη, 20/2: 2ος γύρος Moselle Open

Tsitsipas (Greece) beat Hurcacz (Poland) 6-4 6-2
Kukushkin (Kazakhstan) beat Shapovalov (Canada) 6-4 7-6(4)

Τετάρτη, 20/2: 1ος γύρος Moselle Open

Humbert (France) beat Gulbis (Latvia) 6-3 7-6(3)
Bachinger (Germany) beat Darcis (Belgium) 4-6 6-3 6-4
Barrere (France) beat Vesely (Czech Republic) 7-6(3) 6-3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ