Ενέργεια

Επεσαν οι τιμές του πετρελαίου μετά το tweet του Τραμπ στον ΟΠΕΚ


Πτώση κατέγραψε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, αντιστρέφοντας την προηγούμενη άνοδό του, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στους παραγωγούς του ΟΠΕΚ να «χαλαρώσουν», καθώς οι τιμές είναι πολύ υψηλές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν πτώση 91 σεντς στα 66,21 δολάρια το βαρέλι στις 14:46 ώρα Ελλάδας, έχοντας νωρίτερα καταγράψει άνοδο στα 67,47 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση κατά 74 σεντς στα 56,52 δολάρια το βαρέλι.

«Οι τιμές πετρελαίου αυξάνονται πάρα πολύ. ΟΠΕΚ, παρακαλώ ηρεμήστε και πάρτε το χαλαρά. Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει μια αύξηση τιμών - Εύθραυστον!», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Oil prices getting too high. OPEC, please relax and take it easy. World cannot take a price hike - fragile!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 25 Φεβρουαρίου 2019

Τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών μαζί με παραγωγούς εκτός του ΟΠΕΚ, όπως η Ρωσία, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος, προκειμένου να ισορροπήσει η αγορά και να στηριχθούν οι τιμές.

Η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί περίπου 20% φέτος, χάρη κυρίως στις μειώσεις παραγωγής του ΟΠΕΚ, καθώς και τις αμερικανικές κυρώσεις στις εξαγωγές αργού από το Ιράν και τη Βενεζουέλα.

Ο Τραμπ έχει πολλές φορές κατηγορήσει τον ΟΠΕΚ για τις υψηλές τιμές πετρελαίου, ενώ οι ΗΠΑ έχουν γίνει ο μεγαλύτερος στον κόσμο παραγωγός χάρη στο σχιστολιθικό πετρέλαιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...