Πολιτική

Εξαλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Τσιρώνη κόντρα στον Ν. Ηλιόπουλο -Τον κόβουν από τα ψηφοδέλτια;

Παγωμάρα, αμηχανία και οργή έχει προκαλέσει στην Κουμουνδούρου η επιλογή του Γιάννη Τσιρώνη από τους Οικολόγους Πράσινους, να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, απέναντι στον Νάσο Ηλιόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τούτο, υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι σε πολιτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μετέχουν στην κυβέρνηση, διά του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Δημαρά ο οποίος μάλιστα ήταν παρών στην επικύρωση της υποψηφιότητας Τσιρώνη στη διακήρυξη της δημοτικής παράταξης των Οικολόγων Πράσινων, που θα συμμετάσχει στις εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων.

«Αναψαν τα τηλέφωνα»

Το κόμμα των Οικολόγων είχε ενημερώσει εδώ και καιρό την Κουμουνδούρου ότι προτίθεται να υποστηρίξει ξεχωριστή υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων, συζητώντας και ζητώντας την του στήριξη κυβερνώντος κόμματος.

Βέβαια, αυτή η συζήτηση είχε γίνει πριν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει στην επιλογή Ηλιόπουλου. Ωστόσο ήταν ξεκάθαρο ότι η Κουμουνδούρου δεν συζητούσε να μην κατεβάσει δικό της υποψήφιο στην Αθήνα. Ετσι, το τελευταίο διάστημα πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων, ωστόσο ο Γ. Τσιρώνης και η πολιτική του κίνηση δεν μεταπείστηκαν.

Με αποτέλεσμα να διεκδικεί στα ίσια την ψήφο των Αθηναίων κόντρα στην επίσημη επιλογή της Κουμουνδούρου, στο πρόσωπο του Νάσου Ηλιόπουλου.

Του κοστίζει την έδρα;

Θεωρείται πιθανό πάντως, η υποψηφιότητα για τον δήμο της Αθήνας να κοστίσει στον Γ. Τσιρώνη την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές καθώς πολλοί στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι υπάρχει ασυμβίβαστο. Και σε κάθε περίπτωση δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την υπονόμευση -ουσιαστικά – της υποψηφιότητας Ηλιόπουλου από ένα κόμμα με το οποίο συνεργάζεται στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ