Περιβάλλον

Εντυπωσιακές εικόνες! Η «σούπερ χιονισμένη σελήνη» φώτισε τον ουρανό της Αθήνας

H δεύτερη υπερπανσέληνος του χρόνου μάγεψε με την παρουσία της. Η χθεσινή βραδιά ήταν δροσερή και πλήθος κόσμου βγήκε απο τα σπίτια του για να θαυμάσει και να φωτογραφήσει το φαινόμενο.

Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου είναι ότι ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες, με το ξημέρωμα, το φεγγάρι ήταν ολόφωτο στον ουρανό.

Το φεγγάρι φώτιζε σχεδόν από τις 18:00 την Τρίτη το απόγευμα

Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως.

Μαγεία πάνω από την Ακρόπολη

Μαγεία πάνω από την Ακρόπολη 
Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Πλήθος κόσμου φωτογράφιζε το φεγγάρι από κάθε σημείο της Αθήνας

H πανσέληνος του Φεβρουαρίου ονομάζεται επίσης και «χιονισμένη» επειδή κατά τη διάρκεια του μήνα σημειώνονται συνήθως οι πιο έντονες χιονοπτώσεις. Παλαιότερα την αποκαλούσαν «πεινασμένη» επειδή συνέβαινε στα τέλη του χειμώνα, όταν το αποθηκευμένο φαγητό είχε σχεδόν τελειώσει.

Φεγγάρι, μετά μουσικής

Φεγγάρι, μετά μουσικής

Υπομονή μέχρι τις 21 Μαρτίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνος του 2019.

Σαν καρτ ποστάλ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ