Κοινωνία

Ελένη Τοπαλούδη: Φωτογραφίες απο το σπίτι της αδικοχαμένης φοιτήτριας για πρώτη φορα στο φως της δημοσιότητας

Σημερα για πρωτη φορά είδαν το φως της δημοσιότητας, φωτογραφίες απο το σπίτι της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο, όπως το είχε αφήσει τη νύχτα της άγριας δολοφονίας της.

 

Ήταν 18 Νοεμβρίου του 2018, όταν η Ελένη Τοπαλούδη άφησε με τρόπο φρικτό την τελευταία της πνοή, στα βράχια παραλίας. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ξεκινήσει από το σπίτι που είχε νοικιάσει στη Ρόδο, για τη μοιραία συνάντηση της ζωής της, με τους δύο κατηγορούμενους.

Η εκπομπή «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, παρουσίασε εικόνες από το διαμέρισμα. Αυτές δείχνουν πως το άφησε η άτυχη φοιτήτρια πριν φύγει εκείνη τη νύχτα. Είναι φωτογραφίες που παραπέμπουν σε ένα κλασικό φοιτητικό σπίτι ενός παιδιού, που σπουδάζει μόνο του στην επαρχία.

Πάνω στο γραφείο ένα laptop μαζί με νερό και καφέ. Ένα τσιγάρο παρατημένο σε ένα τασάκι. Τα ρούχα απλωμένα στα σχοινιά του μπαλκονιού και η λεκάνη πανω σε μια καρέκλα. Εικόνες που δείχνουν ότι οι δραστηριότητες της ενοίκου – της Ελένης Τοπαλούδη – ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Ένα σπίτι που όπως φαίνεται είχε σκοπό να αφήσει για λίγο μέχρι να επιστρέψει και να συνεχίσει τις δουλειές της.

Να επισπεύσει τις διαδικασίες έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η άρση τηλεφωνικών απορρήτων και να βρεθούν τα ίχνη από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές των κατηγορούμενων, αλλά και της Ελένης Τοπαλούδη, ζήτησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας.

Επίσης, θα ζητήσει να διαταχθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης όλων των κατασχεθέντων αρχείων και των διαδικτυακών επικοινωνιών όλων των εφαρμογών που περιέχονται σε φορητούς υπολογιστές της Ελένης Τοπαλούδη.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Μετά την αδυναμία που διετύπωσε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ να απαντήσει στα αιτήματα περί της άρσεως του απορρήτου των αρχείων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της άρσεως του απορρήτου των αρχείων των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων των 2 δραστών της ανθρωποκτονίας και του βιασμού εις βάρος της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, το Δικηγορικό μας γραφείο προτίθεται αύριο να καταθέσει ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου κας Μαρίας Ευθυμίου αίτημα της οικογένειας Τοπαλούδη από το βήμα της πολιτικής αγωγής, με το εξής περιεχόμενο:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΡΟΔΟΥ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

1. Ιωάννη Τοπαλούδη του Πέτρου,

2. Κυριακής Αρμουτίδου του Χρήστου, ενεργούντων ατομικά και ως ασκούντων την γονική μέριμνα του ανηλίκου τέκνου τους Πέτρου Τοπαλούδη, κατοίκων απάντων Διδυμότειχου Θράκης, οδός Χατζημιχαήλ, αρ. 6.

Εκκρεμεί ενώπιον Υμών υπόθεση σε βάρος των κατηγορουμένων Ε.Κ. και Α.Λ., οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα του βιασμού και της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος της κόρης και αδελφής μας, Ελένης Τοπαλούδη.

Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ως προς τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε η ζωή της συγγενούς μας, και σε συνέχεια των ανακριτικών ενεργειών, στις οποίες έχετε ήδη προβεί, αλλά και λόγω της δηλωθείσας εκ μέρους της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας δυσκολίας να εξετάσει για τους λόγους που αναφέρει στην έκθεσή της τα κινητά τηλέφωνα της θανούσης και των κατηγορουμένων, υποβάλλουμε αίτημα, όπως:

1) Κληθούν οι κατηγορούμενοι, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, να Σας γνωστοποιήσουν το passcode (κωδικός για το ξεκλείδωμα της συσκευής αν υπάρχει τέτοια εφαρμογή στις συσκευές των κινητών τους τηλεφώνων), τους αριθμούς Pin και Puk των καρτών sim,

2) Διατάξετε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τον σκοπό ενδελεχούς και πλήρους, από κάθε τεχνική άποψη, εξέτασης όλων των κατασχεθέντων ηλεκτρονικών – ψηφιακών πειστηρίων, για την ανάκτηση του περιεχομένου όλων των αρχείων και των διαδικτυακών επικοινωνιών όλων των εφαρμογών που περιέχονται σε αυτά, ήτοι των δύο φορητών υπολογιστών που ανευρέθηκαν στην οικία της θανούσης, Ελένης Τοπαλούδη και των σκληρών τους δίσκων, των τριών κινητών τηλεφώνων και των καρτών sim αυτών που βρέθηκαν στην οικία της θανούσης, καθώς και των δύο κινητών τηλεφώνων και των καρτών sim αυτών, που ανήκουν στους κατηγορούμενους, και διορίσετε για τον σκοπό αυτό πραγματογνώμονα από τον κατάλογο πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Ρόδου που να έχει την ιδιότητα του Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων, και ήδη με το παρόν Σας γνωστοποιούμε ότι διορίζουμε ως τεχνικό μας σύμβουλο στο πλαίσιο της εν λόγω αιτούμενης αφ ημών πραγματογνωμοσύνης, τον Γεώργιο Καραθανάση του Αργυρίου, Εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων και πειστηρίων βίντεο και φωτογραφιών, κάτοικο Αθηνών, οδός Σόλωνος, αρ. 92, με κινητό τηλέφωνο: 6972…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...