Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ - Στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία αναπτύσσει η Βενεζουέλα

Ο στρατός της Βενεζουέλας συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία, με εντολή του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

​Η αντιπρόεδρος της χώρας, Ντέλσι Ροντρίγκες, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά τρεις γέφυρες που συνδέουν την Κολομβία με τη Βενεζουέλα, ενόψει της ανθρωπιστικής βοήθειας που επιδιώκει η αντιπολίτευση να παραδοθεί.

Η αντιπολίτευση της οποίας ηγείται ο Χουάν Γκουάιδο που έχει αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, αναμένει σήμερα να ξεκινήσει να φτάνει στη χώρα ανθρωπιστική βοήθεια. Η αμερικανική βοήθεια έως τώρα συγκεντρώνεται σε ειδικούς χώρους στη Ροραίμα της Βραζιλίας, στην Κουκουτά της Κολομβίας και στο νησί της Καραϊβικής, Κουρασάο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε νωρίτερα ότι η Βενεζουέλα θα κλείσει τα σύνορα με τη Βραζιλία και εξετάσει να κλείσει και τα σύνορα με την Κολομβία. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποιούν «το πρόσχημα της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας» για να προσπαθήσουν να «καταστρέψουν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας».

Το Καράκας δεν θα επιτρέψει να εισέλθει μια τέτοια βοήθεια στη χώρα, δήλωσε ο Μαδούρο και πρόσθεσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και πως οι «ανησυχία» των ΗΠΑ με το ενδεχόμενο ανθρωπιστικής κρίσης «σκηνοθετείται από την Ουάσιγκτον εδώ και τέσσερα χρόνια για να δικαιολογήσει την παρέμβασή της στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ